kasse_header_large

Nyhet! Kasse i Vipps

Vi syntes ikke Vipps var enkelt nok for alle som sparer til noe gøy i fellesskap! Så det har vi gjort noe med. Nå kan du enkelt spare til klassetur, avskjedsgaver og helgereiser. Bare lag en kasse i Vipps og samle inn penger – sammen 🎉

Hva er en Vipps-kasse?

Kasse er en ny funksjon i Vipps som gjør det enkelt å samle inn penger til en felleskasse. Du lager bare en kasse, deler QR-kode eller kassenummer med de andre, og så kan alle bidra (du trenger ikke å legge til folk, som i oppgjør).

Separat fra dine egne penger: Pengene som blir samlet inn er adskilt fra resten av Vipps’en din, så det er lett å holde oversikt over hvem som har betalt inn hvor mye.

Betal ut til deg selv: Når dere har samlet inn og du vil bruke pengene, kan du veldig, veldig enkelt betale ut til deg selv – så har du dem på konto i løpet av 1–3 dager.

Hva kan jeg bruke Vipps-kasse til?

I grunnen er det egentlig bare fantasien (og loven🤓) som setter grenser! Men her er noen scenarier hvor det kan være veldig, veldig smart å lage en kasse:

 • Blåtur med vennegjengen
 • Gave til en kollega eller venn
 • Bøtekasse for spillerne på laget
 • Busskasse for russegjengen
 • … hyttetur, brusklubb, klassetur

Vipps, så hadde du laget din første kasse

Å lage en kasse i Vipps er veldig, veldig enkelt:

👥 Trykk på Grupper nederst på forsiden av Vipps (under den oransje menyen).

➕ Trykk på pluss-tegnet øverst til høyre, og deretter Kasse.

🧡 Gi kassen din et navn, legg til beskrivelse og bilde, og trykk Opprett.

🎉 Hurra! Nå kan du begynne å samle inn penger.

La andre se inn- og utbetalinger fra kassen

Når du har laget en kasse, er det bare du som kan se hvem som har betalt inn og hvor mye. Hvis du vil, kan du gi andre vippsere tilgang til å se alle inn- og utbetalinger. Det er fortsatt bare du som kan administrere den (betale med kassen og slette kassen).

Du kan dele visningstilgang så mange du vil, og fjerne dem like enkelt. Sånn gjør du det:

 • Åpne kassen
 • Trykk på de tre prikkene øverst til høyre
 • Trykk på Innstillinger og Administrer visningstilgang

De du gir visningstilgang til får kassen din opp i oversikten over sine egne kasser (hvis de har noen), men da med et lite øyesymbol som illustrerer at de bare kan se, ikke administrere.

Sånn betaler du inn til en kasse

For å betale til din egen kasse:

 1. Åpne kassen du vil betale inn til.
 2. Trykk på Betal inn og skriv inn beløp.
 3. Trykk Neste og betal!

For å betale til en annen persons kasse:

 1. Åpne Vipps og trykk Send.
 2. Søk opp kassenummeret, trykk og skriv inn beløp.
 3. Trykk Neste og betal!

For å dele kassen din med andre:

 1. Åpne kassen du vil dele.
 2. Trykk Del og velg hvordan du vil dele.
 3. Nå kan de betale inn!

Vanlige spørsmål og svar

Trykk på overskriftene for å se noen spørsmål vi har lagt en god del Vipps-sjel i å svare på.

Hva er en Vipps-kasse?

Kasse er en funksjon i Vipps som gjør det enkelt å samle inn penger til en felleskasse. Når du lager en kasse, får den automatisk sitt egen kasse-nummer som andre vippsere enkelt kan betale inn penger til. Du kan enkelt se innbetalingene i kasseoversikten i Vipps.

 • Pengene som blir samlet inn bor i kassen – og ikke på din egen bankkonto. De blir altså ikke automatisk overført til kontoen din, sånn det vanligvis er når du mottar penger på Vipps. Dette gjør det enkelt å holde kassepengene adskilt fra resten av økonomien din.
 • Du kan også betale ut penger til din egen konto. Åpne kassen og velg Betal ut. Det tar vanligvis én til tre arbeidsdager før pengene er på kontoen din.
 • Det er gratis å lage en kasse, og du kan eie inntil tre stykker av gangen. Bare én person kan eie og administrere en Vipps-kasse, men det er ingen begrensninger på hvor mange som kan betale inn til den. Du kan også dele visningstilgang med de du vil dele oversikten med.

Hva er et kasse-nummer?

Alle kasser i Vipps har sitt eget unike nummer. Et kasse-nummer fungerer på samme måte som et telefonnummer eller Vipps-nummeret til en butikk. Det er nummeret du må skrive inn når du vil betale til en kasse. Kasse-nummeret består av fire tall og to bokstaver, for eksempel ‘6395FF’.

Hvor mange kasser kan jeg lage?

Du kan lage og administrere inntil tre kasser av gangen. Det betyr at du når som helst kan slette en kasse – og opprette en ny.

Kan alle opprettet en kasse?

Ja, så lenge du har en aktiv Vipps-profil og er over 15 år, kan du opprette eller sende penger til en Vipps-kasse.

Hvem administrerer en Vipps-kasse?

Vippseren som har laget kassen både eier og administrerer den. Det er ikke mulig å legge til administratorer, men du kan gi visningstilgang til de du vil dele oversikten med. Da kan de se hvem som har betalt inn, og hva som eventuelt er utbetalt fra kassen.

Kan jeg bruke kasse for å ta betalt til bedriften eller organisasjonen min?

Nei, du kan bare bruke Vipps-kasse til private formål.

Hvorfor enten finner jeg ikke eller kan jeg ikke betale til en kasse?

Hvis det er første gang du skal lage en ny eller betale til en kasse, kan det skyldes at du ikke har den nyeste versjonen av Vipps. Gå til App Store eller Play Store for å oppdatere appen din. Hvis en kasse har nådd sitt maksbeløp for innbetalinger (50 000 kroner), får du beskjed om at du ikke kan betale inn til denne kassen.

Hvordan sletter jeg en kasse?

Først må du forsikre deg om at du har tatt ut pengene som eventuelt finnes i kassen. Så gjør du følgende:

 • Velg den kassen du vil slette.
 • Trykk på de tre prikkene øverst til høyre på skjermen, og velg Innstillinger.
 • Trykk på Avslutt kassen.

Hvor mange penger kan jeg maks motta per kasse?

Du kan motta og ha inntil 50 000 kroner per kasse du har opprettet. Når du når grensen på 50 000 kroner, kan du ikke samle inn flere penger i den kassen i det kalenderåret vi er i – heller ikke om du utbetaler samtlige 50 000 kroner, eller deler av summen.

Er Vipps-kasse det samme som Vipps-oppgjør?

Nei, oppgjør i Vipps holder styr på regnskapet i en gruppe – altså hvem som skylder hva til hvem, når man for eksempel har fellesutlegg. Kasse er på en måte motsatt: Dere samler inn penger på forhånd.

Hvor mye koster det å samle inn penger i en kasse?

Det er gratis å lage en kasse, og det er gratis å samle inn de første 999 kronene. Når det er betalt inn 1000 kroner i en kasse, trekkes 19 kroner automatisk fra kassen. Når kassen har mottatt de neste 1000 kronene, koster det igjen 19 kroner, osv. Det er ikke kassens eier som betaler fra sin egen konto. Beløpet trekkes fra det samlede kassebeløpet.

Psst! Kassen kan kun brukes av private brukere til private formål. Det er ulovlig å bruke den til forretningsmessige eller organisatoriske formål, for eksempel til salg av produkter eller tjenester, samt innsamling av penger til organisasjoner gjennom innsamling eller lignende.

Hvorfor koster det 19 kr per 1000 kr?

Kasse er en ny funksjon som mange vippsere lenge har ønsket seg, og teknologi er ikke gratis. Alle tjenestene våre krever at vi bruker ressurser som jobber med å drifte, justere og forbedre. Dette arbeidet inkluderer blant eksempel sikkerhet, utvikling, design, administrasjon og kundeservice.

Er ikke 19 kroner et høyt beløp?

Vi synes det er et rimelig beløp. Husk at det ikke er kassens eier som betaler. Beløpet deles på alle som har betalt inn til kassen. Hvis dere for eksempel er ti stykker, blir det 1,90 kr per person. Og så er det jo både gratis, og frivillig, å lage kasser i Vipps. Hvis du likevel synes det er mye, kan du alltid vippse på vanlig måte.

Hva er visningstilgang?

Hvis du har opprettet en kasse og dermed er eier av den, kan du gi andre vippsere tilgang til å se. Det betyr at de kan se inn- og utbetalinger og den totale saldoen for kassen. Det vil vises i appen til vippserne du har delt kassen med, under Administrer visningstilgang.

Hvordan fjerner jeg min egen visningstilgang til en kasse?

Sånn fjerner du din egen visningstilgang til kassen til noen andre:

 • Åpne kassen du vil fjerne
 • Trykk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne
 • Trykk Forlat kasse

Jeg har en kasse og vil legge til eller fjerne visningstilgang, hva gjør jeg?

Du kan dele visningstilgang (som gjør at andre kan se inn- og utbetalinger for kassen samt se total saldo for kassen) med så mange du vil, og fjerne dem like enkelt. Sånn gjør du det:

 • Åpne kassen
 • Trykk på de tre prikkene øverst til høyre og velg Innstillinger
 • Trykk på Administrer visningstilgang for å legge til og fjerne

De du gir visningstilgang til får kassen din opp i oversikten over sine egne kasser (hvis de har noen), men da med et lite øyesymbol som illustrerer at de bare kan se, ikke administrere.