PRO0001_VippsMobil_GB_web_2560x1200.jpg

Det kan være vrient å vite hvor mye data du trenger. Holder det med 7 GB på en måned? 15? 50?

­Det finnes hundrevis, kanskje til og med tusenvis, av mobilabonnementer med ulike mengder data å velge mellom. Det kan det være både forvirrende og irriterende å navigere mellom. Jeg er nok ikke den eneste som har endt opp med å ligge på et høyere nivå enn det jeg faktisk har bruk for, forteller Tonje Foss Kløve, produktsjef for Vipps Mobil, og rister oppgitt på hodet.

Med dette i bakhodet har valgfrihet blitt et viktig stikkord for Tonje og resten av gjengen bak Vipps Mobil. Og det er nettopp derfor Vipps Mobil bare har ett abonnement, med ulike nivåer av data som du kan velge mellom.

Slik fungerer det

I praksis betyr det at du begynner Vipps Mobil-abonnementet på det nivået du tror passer deg best, enten 7 GB, 15 GB eller 50 GB. Uansett hvilket nivå du velger beholder du all data du har betalt for, får Telenor-dekning og fri tale og SMS. Bytter du nivå midt i en måned beholder du alle gigabytene du allerede har betalt for. Alle gigabytes du ikke rekker å bruke en måned, sparer du så lenge du vil.

Du trenger altså ikke binde deg til en fast mengde data hver måned. Og det er jo ganske digg.

Ser Vipps Mobil-gjengen at du sparer masse data, så er det fint i seg selv. Men du skal ikke se bort fra at du etter en stund kan få en SMS med spørsmål om ikke heller vil bytte ned til et billigere og mer passende GB-nivå.

Det mener vi bare er rettferdig. Du skal kunne ha et abonnement som er tilpasset det faktiske behovet ditt, sier Tonje.

Slik bytter du GB-nivå

  1. Åpne "Mobilapponnement" eller "Vipps Mobil" fra "Profil"
  2. Velg “Mitt GB-nivå”
  3. Velg nivået du ønsker deg. Vil du ha mer data betaler du mellomlegget. Vil du ha mindre kan du bare endre.

Så mye gigabytes trenger du

Tonje og resten av Vipps Mobil-teamet jobber hele tiden for å lære mer om din og min databruk. Som et resultat, fortsetter abonnementet å utvikle seg basert på hva folk flest faktisk har behov for. En ting som slo Tonje og resten av Vipps Mobil-gjengen tidlig, var at hvor mye GB vi trenger ofte varierer gjennom året.

Tradisjonelt sett er vi i vinterhalvåret mer hjemme og dermed koblet til wifi, mens vi i sommerhalvåret er mer utendørs og bruker mer data. I tillegg er det kanskje perioder hvor man har mye cafékontor, er på reisefot eller rett og slett bare må bruke hvert ledige minutt på å få med seg hva som skjer i favorittserien. Da er det greit å ha full datafleksibilitet.

Med Vipps Mobil beholder du all data du har betalt for. Har du spart opp masse gigabytes, kan du i en periode bytte til et lavere GB-nivå. Da kombinerer du dataen du har spart med dataen inkludert i det lavere nivået – og sparer penger.

Som et utgangspunkt kan vi si at 7 GB passer for deg som for det meste er koblet til wifi, 15 GB passer for deg som har et helt normalt bruk av data og 50 GB passer for deg som bruker mobilen til alt og som sjeldent er koblet til wifi, forklarer Tonje.
Velg nivå etter hvor mange GB du tror du vil bruke – og endre når du vil.

Bestill Vipps Mobil.

Bestillingen gjøres enkelt i appen. Vi ordner resten.