vipps-mobil-i-handen-ute.jpg

Dette trenger du vite om Norges første apponnement

Jepp, du leste riktig. Apponnement.

Det er ikke hver dag at vi får muligheten til å teste noe som er “Norges første”, men nå kan du for første gang i historien teste ut et “apponnement”. Vi har tatt en prat med produktsjef for nye Vipps Mobil, Tonje Foss Kløve, om hva hun mener alle trenger å vite om Norges første mobilapponnement.

– Det kanskje viktigste folk trenger å vite, er at apponnementet er basert på det du og jeg helst vil ha. Vi har gjort mye research og brukertester, og fant ut at det ikke er én stor ting vi irriterer oss over når det kommer til mobilen vår, men heller flere småting. Derfor har vi tatt på oss å gjøre hele opplevelsen knyttet til valg av mobilabonnement så Vippsete som mulig – nemlig enkel og uknotete.

Les også: Hva er egentlig forskjellen på apponnement og abonnement?

Du trenger bare slå det på

Det som er ganske snedig med Vipps Mobil er at du mest sannsynlig allerede har appen på mobilen din. Alt du trenger å gjøre er å slå det på.

– Målet vårt da vi begynte å lage Vipps Mobil var at det skal være maksimum enkelt, både å bruke og å komme i gang. Alt foregår inne i Vipps: Du starter apponementet, velger hvor mye gigabytes du trenger, får oversikt over hvor mye data du har igjen og betaler regningen, forteller Tonje.

– Vi ordner også det praktiske rundt overføringen, så du trenger ikke si opp hos din gamle leverandør. Alt du trenger å gjøre er å velge modus, bestemme hvor du vil ha sim-kortet levert og bekrefte at vi har riktig e-post.

Sjekk også: Fem grunner til å prøve Norges aller første apponnement

Du trenger ikke velge mellom mange ulike pakker

I jobben med å utvikle Vipps Mobil har Tonje og resten av mobilgjengen særlig hatt fokus på to ting: Enkelhet og åpenhet.

– Det gjelder særlig i forhold til hva det koster. Vi liker ikke tanken på 25 ulike abonnementspakker med forskjellige priser og liten skrift. Derfor har vi ett apponnement, med ulike nivåer av gigabytes (GB) data inkludert.

Trenger du mer eller mindre data, kan du selv velge fra måned til måned om du vil spare ved å justere ned til 5 GB eller øke ved å justere opp til 40 GB. Uansett hva du velger har du Evig Data, full fart, fri tale og fri SMS/MMS.

– Apponnementet er i tillegg forhåndsbetalt. På den måten slipper du ubehagelige overraskelser på slutten av måneden, forklarer Tonje.

Du beholder alle data du ikke bruker til evig tid

Hver dag forsvinner over 200 000 ubrukte gigabytes i løse luften. Enten er det en grense for hvor lenge du kan spare, eller så er det en grense for hvor mye du kan spare. Data du har betalt for får du dermed aldri brukt.

– Dette synes ikke vi i Vipps noe særlig om. Derfor har vi laget det vi kaller “Evig Data”, forteller Tonje.

– Med Evig Rollover kan du spare så mange gigabytes du vil, så lenge du vil. Alle gigabytene du har betalt for er dine. Dermed er det ikke så farlig om du en måned må oppgradere fra 4 GB til standardmodus med 15 GB en uke før perioden din går ut. Dataen du ikke rekker å bruke, sparer du bare til du trenger dem neste gang.

Dette må du vite om Vipps Mobil, sånn helt praktisk:

  • Du får fri tale og SMS/MMS
  • Du får full Telenor-dekning
  • Du bruker mobilen som hjemme i EU/EØS
  • Du får full kontroll på mobilbruken din til og utenfor EU/EØS
  • Spesialnumre som nummeropplysning, spåkoner og sms-stemming er blokkert
  • Du kan fritt og gebyrfritt bytte moduser. Alt du betaler er mellomlegget
  • Du beholder alle data du ikke bruker til evig tid
  • Det er ingen bindingstid

Bestill i dag. Eller i morgen.

Du trenger bare slå det på i Vipps. Vi ordner resten. Maksimum enkelt. Minimum knot.