Personvern og cookies i BankID-klientene

BankID med engangskode benytter informasjonskapsler dersom brukeren tillater det i sin nettleser. Informasjonen benyttes til sporings- og sikkerhetsformål. BankID forutsetter med andre ord ikke informasjonskapsler og vil virke uten.

For å forhindre svindel registreres og analyseres brukeradferd. Analyseresultatet deles med banker. Selve adferdsprofilen deles ikke med noen. Du finner detaljer om BankID og personvern i nettbanken din (Avtalevilkår BankID).

Nettsteder som bruker BankID for innlogging eller signering (f.eks. nettbanker) benytter som regel informasjonskapsler for sesjonshåndtering. Hvert enkelt brukersted er selv ansvarlig for bruken av informasjonskapsler. Ta kontakt med det aktuelle brukerstedet for nærmere informasjon.

Regler om BankID

Dette regelverket gjelder mellom banker som har tilsluttet seg BankID. Reglene sier blant annet noe om hvem som kan få BankID og om hvilke rettigheter og plikter som gjelder for banker og BankID-brukere. Bankene kan velge å sette strengere regler for BankID dersom de ønsker dette.

Se regler om BankID (PDF)

Sertifikatpolicy BankID

Her finner du dokumentene som omhandler sertifikatpolicy for de ulike BankID-typene. Disse finnes for vanlig BankID og BankID på mobil og for brukersteder/nettsteder med BankID.

Sertifikatpolicy (kvalifisert) PersonBankID banklagret (PDF)
Sertifikatpolicy (kvalifisert) PersonBankID på mobil (PDF)
Sertifikatpolicy BrukerstedsBankID (PDF)

Vilkår og personvern for kontaktinformasjon

Vilkår kontaktinformasjon (tilleggsinformasjon)

Personvernerklæring kontaktinformasjon (tilleggsinformasjon)