Informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som inneholder bokstaver og tall som plasseres på din enhet.
Informasjonskapsler plasseres når du besøker en hjemmeside som bruker infokapsler, og kan brukes til å spore hvilke sider som besøkes på nettstedet, hjelpe deg å fortsette der du avsluttet sist eller å huske dine preferanser, som språk.
Når du går inn på denne nettsiden, aksepterer du at vi kan plassere informasjonskapsler på PC-en din eller annet utstyr du bruker. Nedenfor finner du en beskrivelse av hvordan du avviser informasjonskapsler.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å

 • levere produkter og tjenester til kunder og besøkende på sidene våre
 • sørge for et sikkert nettmiljø, inkludert beskyttelse mot svindel og uautorisert tilgang
 • håndtere vår markedsføring og gi deg en bedre online-opplevelse
 • overvåke bruken av nettsidene våre
 • følge opp ytelsen på våre nettsider
 • gjøre nettstedet vårt mer relevant for deg.

Opplysningene vil ikke bli brukt til å identifisere individuelle besøkende, med unntak av innloggede i Vippsportalen.

Hvilke typer informasjonskapsler bruker Vipps?

Vipps bruker både øktinformasjonskapsler, som lagres midlertidig mens du besøker en side, og faste informasjonskapsler, som lagrer en fil på harddisken din i en spesifisert tidsperiode.
Dersom du ønsker å kontrollere og fjerne informasjonskapsler, kan dette gjøres via innstillingene i din nettleser, som beskrevet nedenfor. Vi bruker ulike typer informasjonskapsler på det lokale nettstedet for hvert enkelt land. I enkelte situasjoner omfatter bruken av informasjonskapsler håndtering av personlig informasjon. Vi bruker hensiktsmessige tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak for å beskytte informasjon. Les mer om hvordan Vipps håndterer personlig informasjon i personvernspolicy på Vipps.no.
Følgende kategorier informasjonskapsler kan brukes av oss:

 • Nødvendige: Disse informasjonskapslene er viktige for den underliggende driften av siden, støtter viktig funksjonalitet som handlekurver og teknisk drift av siden for å sikre forventet ytelse.
 • Sideopplevelse: Disse informasjonskapslene brukes for å støtte din opplevelse av siden, og inkluderer brukervalgte alternativer, navigasjonshjelpemidler osv. Vanligvis samles det ikke inn personlig informasjon med disse typer informasjonskapsler.
 • Ytelse og drift: Disse informasjonskapslene brukes i forvaltningen av siden, og inkluderer kundeundersøkelser, opptak av besøkstall og annen nettanalyse. Begrenset personlig informasjon samles inn.
 • Anonyme markedsføringsmål: Disse informasjonskapslene brukes til å spore besøkende over hele nettstedet. De kan brukes til å bygge en profil over søk og/eller besøkshistorikk for hver besøkende. Identifiserbar eller unik data kan samles inn. Anonymisert data kan deles med tredjeparter, som i vårt tilfelle er produkter fra Google.
 • Målrettet markedsføring: Disse informasjonskapslene brukes til å spore surfevaner og aktivitet. Vi bruker denne informasjonen til å utvikle og vise deg relevant/personliggjort markedsføring. Ved å bruke disse typer informasjonskapsler samles det inn personlig informasjon, og denne brukes til å vise målrettet markedsføring og/eller dele data med tredjeparter for samme formål. Aktivitet som spores eller dokumenteres ved bruk av disse kapslene kan deles til tredjeparter, som i vårt tilfelle er produkter fra Google.

Innebygd innhold fra tredjepartsleverandører

Vipps kan bygge inn innhold fra eksterne tredjepartsleverandører på nettsidene våre. Disse tredjepartene kan bruke informasjonskapsler og vil motta informasjon som samles inn gjennom informasjonskapsler plassert av den aktuelle tredjeparten. Du finner mer informasjon om hvordan de bruker informasjonskapsler, på tredjepartens egne nettsider.

Slik kan du håndtere og avvise informasjonskapsler

Du kan angi eller endre innstillinger i nettleseren for å godta eller avvise informasjonskapsler. Hvis du velger å avvise informasjonskapsler, kan du fortsatt bruke våre nettsider og visse tjenester.

Merk at det å begrense informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til nettsiden. Mange av de interaktive funksjonene som tilbys av forskjellige nettsteder er avhengig av informasjonskapsler, og det å deaktivere eller blokkere dem kan forhindre at tjenesten fungerer eller redusere bruken.

Forskjellige nettlesere bruker forskjellige metoder for å behandle informasjonskapsler. Følg instruksjonene nedenfor fra nettleserleverandørene for å konfigurere dine leserinnstillinger*.

* Disse linkene er til tredjeparter, som vi ikke har kontroll over - ingen skade eller erstatning kan påberopes dersom informasjonen på disse nettstedene er feil.