Vipps på nett med deling av brukerinformasjon

Slipp lange skjemaer ved å be brukeren dele sin brukerinformasjon i kjøpsøyeblikket

ecom_userinfo_flow.png

1. Betal med Vipps

Kunden velger “Betal med Vipps” i kassen eller på produktsiden din.

ecom_userinfo_flow1.png

2. Vipps sin landingsside

Hvis betalingen ble startet på en PC sendes kunden til Vipps sin landingsside. Der bekrefter de telefonnummeret sitt, og får beskjed om å logge inn i Vipps. Hvis betalingen ble startet på en mobil, vil appen automatisk bytte til Vipps.

vippspanett-steg2-landingsside

3. Bruker samtykker til deling

Hvis brukeren ikke tidligere har gitt samtykke til å dele brukerinformasjon med bedriften, så bes brukeren om slikt samtykke direkte i Vipps. Samtykke til å dele brukerinformasjon er felles på tvers av våre tjenester (både Deling av brukerinformasjon, Hurtigkasse og Logg inn). Hvis samtykke allerede er gitt så vises ikke dette steget.

Du velger selv hva du ønsker å be brukeren om å dele, og brukerinformasjonen blir tilgjengelig for din bedrift etter at kjøpet er fullført.

ecom_userinfo_flow3.png

4. Bekreft i Vipps

Kunden bekrefter så betalingen. Betalingen blir reservert og kunden får en bekreftelse på at betalingen er godkjent.

vippspanett-steg3-2-bekreft

5. Ordrebekreftelse

Kunden blir sendt tilbake til nettbutikken, og får en ordrebekreftelse.

vippspanett-steg4-bekreftelse

6. Penger på konto

Pengene blir overført til nettbutikkens bankkonto etter 2-3 dager avhengig av hvilken bank man bruker.

steg6-small.png

Topp! Nå vet du hvordan Vipps på nett med deling av brukerinformasjon fungerer.

Teknisk informasjon om implementering og kodeeksempler finner du på våre utviklersider.