Overblikk Vipps Logg inn

Med Vipps Logg inn kan kundene dine logge inn på nettsiden din uten passord og brukernavn.

logginn-prosess5.png

Under beskrives flyten brukeren går gjennom første gangen man bruker Vipps Logg inn i nærmere detalj.

1. Velg Vipps for å logge inn

En bruker velger å logge inn med Vipps på en nettside.

logginn-steg1-innlogging

2. Vipps sin landingsside

Hvis innloggingen ble startet på en PC sendes brukeren til Vipps sin landingsside. Hvis brukeren ikke er husket i nettleseren fra før av, skriver de inn telefonnummeret sitt, og kan velge å bli husket i nettleseren for en raskere innlogging neste gang. "Husk meg i denne nettleseren" fungerer uavhengig av hvilken bedrift det er snakk om, men er knyttet til nettleseren som brukes. Dette valget er ikke huket av som standard på PC.

Brukeren får beskjed om å logge inn i Vipps og følge instruksjonene.

Hvis innloggingen ble startet på en mobil, og brukeren må godkjenne innloggingen i Vipps, blir brukeren tatt direkte til Vipps.

logginn-steg2-2-landingsside

3. Verifisering av e-post (kun første gang)

Hvis bedriften trenger brukerens e-post, må brukeren verifisere e-post adressen sin i Vipps første gang de logger inn (eller hvis de endrer e-posten sin på et senere tidspunkt). Brukeren kan også sjekke og endre sine registrerte adresser. Dette trengs kun å gjøres én gang per bruker. Hvis bedriften ikke har bruk for e-post adressen, hopper man over dette punktet.

logginn-steg3-verifisereepost

4. Bekreft innlogging

Brukeren bekrefter innloggingen i Vipps. Hvis innloggingen ble startet på en telefon, kan brukeren på dette steget velge å bli husket i nettleseren for en raskere innlogging neste gang. "Husk meg i denne nettleseren" er forhåndsvalgt på mobil.

Hvis innloggingen ble startet på en PC, må brukeren bekrefte at emojien som vises matcher den som vises på landingssiden, for å bekrefte innloggingen.

login-steg4-2.png

5. Gi samtykke til å dele informasjon

Brukeren gir samtykke til å dele informasjon med bedriften. Hvis de ønsker kan brukeren velge "Se din informasjon" for å se hvilken informasjon som faktisk deles.

logginn-steg5-samtykke

6. Logget inn

Brukeren er nå logget inn på bedriften sin nettside. Her kan brukeren også få mulighet til å endre eller legge til informasjon som ikke fantes i deres Vipps-profil.

logginn-steg6-innlogget

Topp! Nå vet du hvordan Vipps Logg inn fungerer

Teknisk informasjon om implementering og kodeeksempler finner du på våre utviklersider.