Vipps Faste betalinger med deling av brukerinfo

Lei av tunge skjemaer? Nå kan du få brukerinformasjonen i samme øyeblikk som kunden betaler.

recurring_userinfo_flow.png

1. Kjøp et abonnement med Vipps

En bruker ønsker å starte et abonnement, og velger Vipps som betalingsmetode.

recurring_userinfo_flow1.png

2. Vipps sin landingsside

Hvis betalingen ble startet på en PC vil brukeren bli sendt til Vipps sin landingsside. Her bekrefter brukeren telefonnummeret sitt, og får beskjed om å logge inn i Vipps. Hvis betalingen ble startet fra en mobil, åpnes Vipps automatisk.

recurring_userinfo_flow2.png

3. Bruker samtykker til deling

Hvis brukeren ikke tidligere har gitt samtykke til å dele brukerinformasjon med bedriften, så bes brukeren om slikt samtykke direkte i Vipps. Samtykke til å dele brukerinformasjon er felles på tvers av våre tjenester (både Deling av brukerinformasjon, Hurtigkasse og Logg inn). Hvis samtykke allerede er gitt så vises ikke dette steget.

Du velger selv hva du ønsker å be brukeren om å dele, og brukerinformasjonen blir tilgjengelig for din bedrift etter at kjøpet er fullført.

recurring_userinfo_flow3.png

4. Godkjenn avtale i Vipps

Brukeren godkjenner så avtalen i Vipps. Hvis det i tillegg er et startbeløp som skal betales, må brukeren også bekrefte denne betalingen her.

fastebetalinger-steg3-godkjennavtale

5. Bekreftelse av abonnementet

Brukeren sendes tilbake til nettsiden eller appen, og får en bekreftelse på at abonnementet er startet.

fastebetalinger-steg4-bekreftelse

Topp! Nå vet du hvordan Vipps Faste betalinger med deling av brukerinformasjon fungerer

Teknisk informasjon om implementering og kodeeksempler finner du på våre utviklersider.