Selvbetjente løsninger sikrer en enkel og trygg handleopplevelse, og blir stadig mer vanlig. Lær mer om hvordan du kan ta i bruk løsningene på en smart måte.

«Hvordan ta betalt i butikk uten betalingsterminal» har vært et gjennomgående tema for Morgengryn-webinarene denne våren. Problemstillingen har gjennom det siste året blitt mer aktuell enn noen gang, og deltakerne har lært mer om hvordan man kan bruke Vipps i butikk og i restaurant.

Nå har turen kommet til Vipps i automater og selvbetjente løsninger.

– Vi ser at folk har begynt å legge igjen den fysiske lommeboken hjemme, og i stedet får gjort alt de trenger med mobilen. Vipps blir assosiert med enkelhet og trygghet, og når man er på farten og ser at man kan betale på denne måten, er det stadig flere som foretrekker denne handlemetoden, forteller Tore Endre Eidem, partneransvarlig i Vipps.
tee.png

Felles for alle løsningene under paraplyen «Vipps i fysiske situasjoner», er at man bruker Vipps eCom API-ene for å koble seg fra en kasse/et butikksystem/en automat, til Vipps. Da kan kundene velge å både bestille og betale med sin egen telefon. Det bidrar til både godt smittevern, og en handleopplevelse på kundens premisser.

Løsningen blir brukt på mange kreative måter, fra vareautomater og parkeringsautomater, til kantine og kioskløsninger med statiske eller dynamiske QR-koder eller Vippsnummer.


Fikk du ikke med deg webinarene «Vipps i butikk» og «Vipps + restaurant = sant»? Klikk her for å se opptak og lese oppsummering av tidligere Morgengryn.

Smart bruk av automat og selvbetjente løsninger

I mars 2017 gjorde Crobocom stor suksess med en helt ny tjeneste. Da kunne kunder for første gang betale med Vipps på en automat. Tjenesten ble en suksess, og siden den gang har utviklingen gått slag i slag. Mye takket være innovative løsninger fra partnere som EBS og Fygi, som tilbyr enkle og berøringsfrie betalingsløsninger.

I dag brukes Vipps som betalingsmetode på selvbetjente løsninger på alt fra bestilling av pizza og betaling for taxitur, til bestilling og betaling i kantiner, på kaffeautomater, parkering, til betaling av dusjer og toaletter hos marinaer. Hos Ski Golfklubb kan du til og med bruke Vipps og QR-kode for selvbetjent betaling for uthenging av golfballer på golfbanen! Effekten av å tilby løsninger på kundens premisser vises også på bunnlinja. Det kunne Arnt-Ove Drageset, Marketing Director hos Vipps-partner EBS, fortelle:

aod.png
– Da Bilvasksenteret Kilen AS i Sandefjord gikk fra kun kortbetaling til å inkludere betaling via QR-kode og Vipps, økte totalsalget. Tre måneder senere sto Vipps for 30 % av omsetningen!

Foretrekker kontaktløs handleopplevelse

Det er ikke bare på arbeidsplasser og i utendørssituasjoner at kunder ønsker seg selvbetjente løsninger.

– ­Syv av ti foretrekker en kontaktløs handleopplevelse, og kundene selv sier at dett er en permanent atferdsendring, fortalte Amund Skaaden, CEO hos Vipps-partner Fygi Technologies.

Fygi er en av partnerne Vipps jobber tett sammen med for å skape gode, selvbetjente løsninger. Gjennom løsningen «Fygi Scan Pay Go» kan kunder selv skanne varer med mobilen, og enkelt betale med Vipps.

– Undersøkelser viser at 90 % ikke ønsker å gå inn i butikker hvor det er kø, men med selvbetjente løsninger reduserer du faren for nettopp dette, sier Skaaden.
amund.png

Minishop

En av de mange kreative og smarte måtene automat og selvbetjente løsninger med betaling via Vipps har blitt brukt på, er i de nye minishoppene til TINE. Dette er selvbetjente løsninger for mat og drikke for bedrifter, hvor ansatte når som helst på døgnet kan kjøpe seg næringsrikt påfyll fra selvbetjente låste skap.

tonje.png
– Vi så et tydelig behov for løsninger som både var lett tilgjengelige og fleksible. I de nye minishoppene skanner kunden enkelt en QR-kode, og blir tatt til en meny hvor de velger hvilke varer de ønsker. Betalingen skjer via Vipps, og når transaksjonen er gjennomført trigger det dørlåsen, og kunden kan hente ut varene sine, fortalte Tonje Margarita Strømmen, konseptansvarlig i TINE Arbeidslyst.

Minishoppene har blitt godt mottatt, og TINE ser nå på muligheter for å rulle ut betaling med Vipps i enda flere løsninger.

Lurer du på hvordan du kan ta i bruk selvbetjente løsninger med Vipps? Klikk på Les mer eller ta kontakt med oss her, så hjelper vi deg i gang!

Raskt oppsummert:

  • Selvbetjente løsninger kan brukes til mye mer enn kjøp og salg av automatvarer. Tenk kreativt!
  • ­Syv av ti foretrekker en kontaktløs handleopplevelse. Tenk på hvordan du kan tilby kundene dine alternative muligheter for bestilling og betaling, for eksempel gjennom selvbetjente løsninger med bestilling og betaling via mobilen.
  • Å utvide tilbudet til å inkludere alternative bestilling- og betalingsmetoder, for eksempel gjennom selvbetjente løsninger og Vipps, kan bidra til å øke totalsalget.

Få med deg kommende Morgengryn, og se opptak av tidligere webinarer her.

morgengryn_logo

Om Vipps Morgengryn

En event- og webinar-serie fra Vipps som tar for seg nyheter og aktuelle temaer innenfor betaling og identifisering. Start dagen med en god dose inspirasjon, råd og tips til hvordan din bedrift, lag eller forening kan få mer ut av dine Vipps-produkter.

Følg oss på Linkedin for kommende Morgengryn webinarer.

Opptak fra webinar legges også ut på vår YouTube-kanal.