La oss snakke om folk!

Hos oss i Vipps er det to ting som er spesielt viktig - folk og fart.

Av Sigrid Jervell Våg

Når vi ansetter ser vi etter mennesker med samarbeidsvilje og gjennomføringskraft. Disse egenskapene har aldri vært viktigere. Vi er så heldige å være i en bransje som kommer til å overleve koronakrisen, men vi er i likhet med andre påvirket økonomisk. Mange føler seg utrygge, og menneskene som utgjør selskapet Vipps kjenner alle noen som enten er syke eller permittert. Hvordan ta vare på, heie fram og dyrke samarbeid mellom folka våre nå når alle sitter på hjemmekontor? Her er fem ting vi har tro på:

#1 Samarbeid og informasjonsflyt gjennom ett kjerneteam 🦸‍♀️
I koronakrisen er vår «stormtropp», en tverrfaglig beredskapsgruppe, gull verdt for å få tatt raske avgjørelser og oppdatert alle medarbeidere daglig. De bidrar både til bedret informasjonsflyt og økt fart.

#2 Ha hyppige statusmøter og spre god stemning 💕
Oppdater medarbeiderne dine på økonomisk situasjon, råd fra myndighetene og vær åpen for spørsmål. Trygghet er viktig, så vedlikehold daglige møter på team– og selskapsnivå. Blir målene dere har satt umulig å oppnå? Sett nye, kortere mål for denne perioden, slik at dere kan fortsette å gjøre gode prioriteringer i det daglige. Det er også viktig med humor midt opp i alt alvoret. Still i sykkelantrekk en hel dag på hjemmekontor, overrask alle på fellesmøtet med ventemusikk og del vitser i felleskanaler.

#3 Benytt anledningen til å endre vaner 😉
Vi er sosiale vesener og liker ofte å møtes fysisk. Benytter vi oss av mulighetene ny teknologi gir når det kommer til samhandling? Bli superbruker på videosystemet dere bruker, og andre digitale samarbeidsverktøy. Straks det ble innført hjemmekontor hos oss tok flere initiativ til å lage en samleside kalt «Working remotely at high velocity», hvor gode tips og instruksjoner oppdateres fortløpende. Dette har Marit skrevet en bloggartikkel om. Våre utviklingsteam par-programmerer nå digitalt. Eksperter mener at vi fremskynder den digitale utviklingen i befolkningen gjennom denne krisen.

I denne læringsfasen er det smart å lære hvordan du kan skru av lyden når du ikke snakker på videokonferanse, så unngår du å dele toalettbesøket ditt med møtet. Det er også smart å kle på seg som normalt selv om du har hjemmekontor, så slipper du kanskje å få denne typen melding fra rektor:

Rektor.jpg

Ikke gå naken mens junior har videoundervisning, hilsen Rektor.

#4 Hvordan kan vi bidra? 🧡
I denne nasjonale dugnaden er det viktig å heie fram gode tiltak og ta samfunnsansvar. Dette gjør vi i Vipps ved å bruke stemmen vår til å heie på gode initiativ som Nabohjelp, Brakkesyke og Digitalscenen. Vi er så heldige å tilby produkter og tjenester som gjør hverdagen til folk flest litt enklere og føles meningsfylt å jobbe med. Vi har i det siste samarbeidet med helsemyndighetene om registrering av koronasymptomer med BankID. I tillegg har vi økt grensen for tæpping til 500 kroner, så du skal slippe å taste inn PIN-koden din like ofte, og dermed redusere smitterisiko. Vi prioriterer ekstra rask onboarding av nye Vipps-kunder innen helsesektoren, for å bidra til å minske smitte når du betaler hos steder med økt trafikk.

#5 Finn en god balanse mellom innsikt fra tall og folk 👩‍💻🏃‍♀️🏃‍♂️
Tallene kan gi deg et øyeblikksbilde over situasjonen, men det er summen av de smarte hodene i selskapet som kan tolke tallene, se fremover og tenke nytt. Hvis mulig – vern om arbeidsplassene og ta hensyn til de som må sjonglere hjemmeundervisning, barnehage og hjemmekontor. Hos oss oppdaterer de med barn status for når på dagen de er mest tilgjengelige, og vi forsøker generelt å være ekstra rause med hverandre.

Det kommer en tid etter covid-19...🧡
Det gir liten verdi å bruke tid, krefter og ressurser på å være en attraktiv arbeidsplass kontinuerlig gjennom flere år, hvis du svikter når det virkelig gjelder. Vår ambisjon er å være Norges mest spennende arbeidsplass, og det gjelder også i krisetider. Da må vi ta vare på folka!

Interndeling i Vipps

Internvits 1

Corona-kalender 😉

coronakrise 1.jpg
koronavits.png
Corona - Vipps.png
Koronamelding Vipps.jpeg

Les også: