Rapport-ikon.png

Korthandelsrapport

Vipps og viten

Innsikt om kortbruk i Norge

April 2021: Tjenester, Helsevesen og Servering våkner til liv etter lemping i koronatiltakene, og vi ser en sterkt oppgang i fysisk handel i disse bransjene sammenlignet med samme måned i fjor.

April i år mot april i fjor: (antall transaksjoner)

Tjenester: +146%
Helsevesen: +90
Servering: +39%
Kiosk og bensin: +9%
Dagligvare: +6%
Faghandel: -18%

Se rapporten for april (PDF). Ta kontakt med oss på innsikt@vipps.no dersom dere ønsker tilpassede rapporter.


Mars 2021: Påsken bidro til økt korthandel i fysiske butikker i mars. Antall transaksjoner i mars ligger betydelig høyere sammenlignet med mars i fjor, måneden da Norge begynte den første nedstengingen. Til info var hele påskeuken i april i 2020.

Helsevesen: +40%
Tjenester: +34%
Dagligvare: +19%
Kiosk og bensin: +16%
Faghandel: +7%
Servering: +4%

Se rapporten for mars (PDF). Ta kontakt med oss på innsikt@vipps.no dersom dere ønsker tilpassede rapporter.


Februar 2021: Vinterferien hjemme i Norge bidro til at dagligvarehandelen med kort var på nivå med februar i fjor. Innen Servering (-45 %) og Tjenester (-41,5 %) er det fortsatt et betydelig lavere nivå på handelen i fysiske butikker enn før nedstengningen i fjor. Antall transaksjoner februar mot februar var for Helsevesen: -15%, Faghandel: -9%, Kiosk og bensin: -7%, og Dagligvare: 0 %.

Se rapporten for februar (PDF). Ta kontakt med oss på innsikt@vipps.no dersom dere ønsker tilpassede rapporter.


Januar 2021: Rapporten for januar viser en nedgang i antall transaksjoner i fysisk butikkhandel med kort. Sammenlignet med januar i fjor har Tjenester en nedgang på 49 %, mens Servering har 48 % nedgang. Helsevesen har 26 % færre korttransaksjoner, Kiosk og bensin 13 % og Faghandel 8 % færre transaksjoner i butikk. Minst nedgang sammenlignet med januar 2020 har dagligvare, som bare har 4 % færre handler i januar i år enn i fjor.

Se rapporten for januar (PDF)


Desember 2020: Rapporten for desember viser en økning i butikkhandelen i dagligvare med 9% mot samme periode i fjor. Antall transaksjoner i faghandelen hadde også en økning denne måneden, på 3%. Samtidig falt helsevesen med 7%, kiosk og bensin med 11%, tjenester med 34% og servering med 35%.

Se rapporten for desember:
Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i desember (PDF)


November 2020: Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i november (PDF)


Oktober 2020: Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i oktober (PDF)


September 2020: Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i september (PDF)


August 2020: Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i august (PDF)


Juli 2020: Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i juli (PDF)


Juni 2020: Innsiktsrapport på kortbruk i Norge i juni (PDF)


Mai 2020: Butikkhandelen friskner til etter nedgang i mars og april. Korthandelen økte med 6,4 % i mai sammenlignet med mai i fjor. Les analysen og hent rapporten for mai

Bestill innsikt fra BankAxept

Basert på BankAxept-transaksjoner med kort vil vi kunne formidle data til dere som trenger et totalbilde av nordmenns handlevaner fordelt på 40 bransjer. Tallene er anonymisert. Ta kontakt for å høre mer: innsikt@vipps.no

Netthandelsrekord for Vipps i mars. Varehandelen øker både på nett og i butikk

Det ble handlet like mye med Vipps på nett i detaljhandelen første påskedag som i dagene under Black Week. Denne dagen setter et fint punktum for et rekordkvartal for bruk av Vipps i netthandelen. I tillegg viser korthandelen i fysiske butikker tegn til bedring sammenlignet med samme periode i fjor.
Les hele saken