Vipps og MobilePay på samme app og plattform

– Muliggjør vippsing på tvers av land i Norden i nær fremtid

VM-Nordic-Platform-News-Web

I dag rullet Vipps MobilePay ut en ny versjon av MobilePay-appen til 4,5 millioner danske brukere. Det spesielle med oppdateringen er at hele selskapet nå er på samme plattform i Danmark, Finland og Norge. Noe som gjør at vippsing over landegrensene snart blir virkelighet.

12.3.2024
Siden fusjonen mellom Vipps og MobilePay i 2022 har selskapet jobbet på spreng for å bygge én app og én teknologisk plattform for bruk i hele Norden. Den felles plattformen vil gi selskapet større innovasjonskrefter.

– Hvis alt går som planlagt, kan du vippse på tvers av Norge, Danmark og Finland før sommeren, og så planlegger vi for at Sverige kommer ganske raskt etter, sier Vipps MobilePay-sjef, Rune Garborg.

I natt (til 12. mars) ble 4,5 millioner dansker flyttet over til den nye appen og plattformen. Dermed er totalt 11,5 millioner brukere i Norge, Finland og Danmark samlet.

– I betalingsmarkedet er vi fortsatt en liten aktør fordi våre sterkeste konkurrenter er de globale teknologigigantene. Derfor har det vært så viktig for oss å skape en felles nordisk løsning. Ved å slå oss sammen har vi blitt sterkere, og kan skape skalerbare og konkurransedyktige løsninger. Hovedmålet vårt er å bli tilgjengelig i alle betalingssituasjoner i hele Norden og på tvers av landegrenser, sier Garborg.

I tillegg til vippsing på tvers i Norden, har selskapet som mål å lansere “tæpping” for iPhone og Android senere i år. Dette kommer etter en viktig seier for fri konkurranse etter flere års kamp mot Apple. Nå venter selskapet på en endelig avtale mellom EU-kommisjonen og Apple.

Den nye appen ble lansert i Finland i januar, og lanseringen i Danmark markerer en vellykket avslutning på ett års målrettet arbeid for det nylig fusjonerte selskapet.

– Det siste året har definert oss som selskap, og vi har satt oss svært hårete mål for å komme dit vi er i dag. Dette er lagarbeid på et ekstremt høyt nivå som viser hvilken dedikasjon, talenter og lagånd vi har i Vipps MobilePay. Dette er rett og slett en veldig, veldig bra dag, avslutter Rune Garborg.