Vipps MobilePay ansetter myndighetskontakt

SofieFindling

Sofie Findling Andersen, tidligere spesialrådgiver for Danmarks statsminister Mette Frederiksen, blir ny leder for myndighetskontakt i Vipps MobilePay.

22.2.2023
Nordens ledende digitale lommebok, Vipps MobilePay, oppretter en ny stilling som Head of Public Affairs. Fra påske tiltrer Sofie Findling Andersen i stillingen. Hun skal bidra til å gi Vipps MobilePay en sterkere stemme politisk og regulatorisk på nordisk og europeisk nivå.

– Vipps MobilePay spiller en sentral rolle for forbrukere og bedrifter i hele Norden. Vi ønsker å være en aktiv deltaker i samfunnsdialogen, inkludert dialogen med de som former reglene for vårt arbeid. Det viktigste vi kan bidra med er å jobbe for at globale teknologiselskaper som opererer i Europa, følger de samme spillereglene som oss lokale. Det er bra for konkurransen, for retten til personvern og en rettferdig utvikling av teknologinæring. Derfor etablerer vi nå en ny rolle som Head of Public Affairs, og Sofie er den perfekte profilen for denne rollen, sier Vipps MobilePay-sjef Rune Garborg.

Sofie Findling Andersen kommer fra stillingen som spesialrådgiver for Danmarks statsminister Mette Frederiksen og før det for næringsminister Simon Kollerup. Hun har også bakgrunn fra Dansk Erhverv og har en grad fra Copenhagen Business School i International Business & Politics.

– Jeg gleder meg til å bli en del av Vipps MobilePay. Betaling er helt grunnleggende for samfunnet vårt. Vipps og MobilePay har blitt en fast og sikker del av hverdagen til nordmenn, dansker og finner. Det blir stadig viktigere å ivareta viktige samfunnsfunksjoner og samtidig sikre innovasjon og europeisk konkurranse. Dette gjelder også betalinger. Derfor gleder jeg meg veldig til å bidra til å ta tak i de utfordringer både nasjonalt og internasjonalt som Vipps MobilePay står overfor, sier Sofie Findling Andersen.