brakkesyke_2020.png

Vipps´ koronaråd for artister

Mange artister og kunstnere sliter fordi forsamlinger og konserter er begrenset eller avlyst på ubestemt tid. Det er stor kreativitet på digitale konserter og eventer. Hvordan kan du ta betalt?

Mange har allerede kommet opp med substitutter for å samles i et lokale. Brakkesyke, DigitalScenen, OsloClubCast og flere andre grupper lager nå konserter på nett der publikum får en opplevelse av å være ute som før. Vi ser artisten live fra hjemmestudio og kan hygge oss med reaksjoner fra andre i "salen" i form av kommentarer og emojis. Ofte med Vipps som betaling. Men hvordan gjør du det riktig?

Artister og musikere med foretak

Hvis du har et foretak så oppretter du bare Vippsnummer som forklart her. Da får du tilgang til rapporter i VippsPortalen, noe som gjør det enkelt å holde oversikt over inntekter til bedriften, med transaksjonsoversikt og mulighet for å refundere penger m.m.

Vær obs på at du ikke kan bruke Vippsnummer til salg av eksempelvis merch eller lignende, hvis det sendes i etterkant, da dette defineres som "fjernsalg" hvor det ligger lover og regler til grunne for hvordan man kan ta betalt i henhold til levering av varer.

Andre alternativ er å bruke bidra.no eller spleis.no o.l. tjenester som gjør at du kan ta imot donasjoner eller finansiere prosjekter.

Artister og musikere uten foretak

Har du som er artist ikke registrert et eget foretak, vil vi i en periode tillate at du kan gjøre innsamling av penger på din private Vipps. Vi gjør et unntak for å være smidige i disse Korona-tider, men ordningen vil reverseres når hverdagen normaliseres. Forutsetningen for unntaket fra våre vilkår er at:

1) Artisten ikke har registrert foretak
2) Vippsbetalinger kan defineres som "donasjon" (typisk alle som sier at en "billett" koster mellom 0 og uendelig eller noe sånt)
3) Vippsbetalinger har startet etter Covid-19-tiltakene trådte i kraft i Norge.

Vær obs på at du heller ikke kan bruke vennebetaling til salg av eksempelvis merch eller lignende, hvis det sendes i etterkant, da dette defineres som "fjernsalg" hvor det ligger lover og regler til grunne for hvordan man kan ta betalt i henhold til levering av varer.

Lykke til med nettkonserter og takk for lyspunkter og gode opplevelser i en merkelig tid!

brakkesyke_2020.png

Brakkesyke 2020 og andre grupper på facebook inviterer til livestream av konserter og forestillinger. Og vi som er publikum kan støtte sultne artister som har avlyst sine arrangementer. Lykke til alle sammen! Takk til Sten Ove Toft for lån av Brakkesyke-logoen.