takeaway_1680x1870_vipps_no.png

Vipps for maten!

Hurra for åpne kafeer og restauranter, men hvordan booste salget enda mer? Her er våre tips til deg.

Dørene har åpnet, og hurra for det! Kravene om bordservering og god avstand mellom gjestene begrenser likevel omsetningen. Her er noen tips til dere som driver med mat og servering.

#Pop-up-utsalg
Driver du kafe med bordservering og trenger økt omsetning? Lag stasjoner og disker med matpakker for selvbetjening. «Matpakke for 4», «Luksus to go for 1». La kundene velge mat og betale selv med Vippsnummer eller VippsGO. Ingen servering, ingen kasser, ingen betjening. Ja, vi nordmenn elsker å bli stolt på, og ja, vi er ganske allergiske mot kø!

#Berøringsfri betaling ved bordet
For serveringsstedet ditt er det smart å tilby Vipps-betaling ved bordet. Ordr, OrderX, Payrest, Weorder og Appless er apper der gjestene kan betale med Vipps, helt uten berøring. Har du kassasystem og terminaler, sjekk ut Vipps i kassa, eller Vipps i terminal for deg med Verifone. Det beste er å la kundene slippe å ta på ting og tang før de spiser!

#Hjemlevering
Rekker dere levere maten hjem til kunder også? Ikke dumt å utvide salgsflatene når inntektene trengs som mest. Kommer ikke gjestene til deg, så får du komme til gjestene. Ta bestillinger via Facebook, e-post, nettskjema eller heng opp lapp på super´n, kanskje du får napp? Har du ikke sjans til å kjøre ut selv? Ansett et sykkelbud, eller ta kontakt med bedriftene som kjører restaurantmat hjem, som Foodora og Wolt, kanskje det blir mindre stress?

#Takeaway
Som over, men mindre kjøring på deg, mer trening for kunden. Kundene bestiller maten på nett, telefon osv., og plukker opp maten litt senere. Da sørger du for å selge til gjester som trives best ved eget spisebord eller på terrassen. Lag menyer som frister, gjerne med lokal vri, og med en liten overraskelse til dessert eller legg ved et klippekort for rabatt på hver 3. bestilling?

#Kokkekurs fra restauranten
Hva med å tilby gjester fjernundervisning og hyggekveld med kokken? Snurr i gang Teams eller Facebook og la gjestene lage maten sammen med deg. Kanskje du kan sende deltagerne en kasse med råvarer før kurset? Interessen for å eksperimentere på kjøkkenet har fått et løft under krisen. Du kan garantert tjene noen kroner på kursing på nett, eller "kokking" som det heter. Vi vil gjerne lære av de beste, og en lokal helt er best!

#Skru på geolokasjon for å bli funnet
Mange nordmenn er på opplevelsesjakt i nærområdene for tiden. Har du husket å skru på geolokasjon for ditt Vippsnummer eller VippsGO-butikken? La kundene finne deg i Vipps, så får du besøk av sultne ad-hoc-gjester på let etter en godbit!

Slik skrur du på geolokasjon

  1. Gå inn her
  2. Finn salgsstedet du vil aktivere geolokasjon på
  3. Klikk på Plassering og huk av Ja på spørsmål om du vil at Vipps skal foreslå salgsstedet ditt for vippsere når de er i nærheten
  4. Etter 10 minutter vil du finne salgsstedet ditt som forslag i Vipps ved å trykke på Send-knappen.

Lykke til! Vipps heier på økt salg og nye muligheter de neste ukene!