takeaway_1680x1870_vipps_no.png

Vipps for maten med hjemlevering eller pick-up-point

Takeaway, hentepunkter og hjemlevering kan bli løsningen for mange serveringssteder i Oslo-regionen den neste tiden.

Her er noen tips til dere som driver med mat og servering:

#Hjemlevering
Har du ikke levert mat før? Da er tiden inne for å utvide med hjemlevering. Kommer ikke gjestene til deg, så får du komme til gjestene. Ta bestillinger via Facebook, e-post, nettsider, eller heng opp lapper i nærmiljøet. Folk flest ønsker å støtte sin lokale restaurant i en vanskelig tid! Har du ikke sjans til å kjøre ut selv? Ansett et sykkelbud, eller ta kontakt med bedriftene som kjører restaurantmat hjem, som Foodora, Wolt og Amoi. Ta betalt med Vipps på nett hvis du har en nettside eller Vippsnummer ved levering (for mindre aktører).

#Takeaway og hentepunkter
Kundene bestiller maten på nett eller i en annen kanal og kommer for å plukke opp maten litt senere. Ha hentepunkt på utsiden av restauranten hvis du kan, eller inngå avtale med den lokale bensinstasjonen for utlevering for å unngå kø. Da sørger du for å selge til gjester du ikke kan invitere inn i restauranten. Lag menyer som frister, gjerne med lokal vri, og med en liten overraskelse til dessert eller legg ved et klippekort for rabatt på hver 3. bestilling? Ta betalt med Vipps i kassa, Vipps på nett hvis du har en nettside eller Vippsnummer (for mindre aktører).

#Pop-up-utsalg - tillitsbasert butikk utenfor butikken
Lag stasjoner og disker med "matpakker" for selvbetjening i en bod utenfor sjappa. La kundene velge mat og betale selv med Vippsnummer. Ingen servering, ingen kasser, ingen betjening. Ja, vi nordmenn elsker å bli stolt på, og ja, vi er ganske allergiske mot kø! Ta betalt med Vippsnummer, eller strekk terminalledningen ut :).

#Kokkekurs fra restauranten
Hva med å tilby hjemmekontoristene fjernundervisning og matkurs med kokkene på video? La gjestene lage maten sammen med deg, hjemme i hver sin stue. Kanskje du kan sende deltagerne en kasse med råvarer før kurset? Interessen for å eksperimentere på kjøkkenet har fått et løft under krisen. Kursing på nett, eller "kokking" kan være et alternativ for restauranter som ikke kan invitere kunder hjem. Vi vil gjerne lære av de beste, og en lokal helt er best! Ta betalt med Vipps på nett.

#Skru på geolokasjon for å bli funnet
Mange nordmenn er på opplevelsesjakt i nærområdene for tiden. Vi går og går for å holde oss i form og få aktivisert oss under epidemien. Har du husket å skru på geolokasjon for ditt Vippsnummer? La kundene finne deg i Vipps, så får du besøk av sultne ad-hoc-gjester på let etter en godbit på veien!

Slik skrur du på geolokasjon for ditt Vippsnummer

  1. Gå inn her
  2. Finn salgsstedet du vil aktivere geolokasjon på
  3. Klikk på Plassering og huk av Ja på spørsmål om du vil at Vipps skal foreslå salgsstedet ditt for vippsere når de er i nærheten
  4. Etter 10 minutter vil du finne salgsstedet ditt som forslag i Vipps ved å trykke på Send-knappen.

Lykke til! Vipps heier på økt salg i en vanskelig tid!