pengetre-2000x800.png

Vipps en plante!

Grønne fingre har det blitt flere av under koronaen. Slik gjødsler du hagesenteret for enda bedre vekst!

Vi elsker å stelle hjemme og gjøre det fint rundt oss mens vi er koronafaste. Balkongkasser og hager svulmer av nye planter, og hagesentrene opplevde 30 prosent vekst i butikkomsetningen i mai. Folk er fortsatt forsiktige med trengsel i butikker, så her er noen tips til ytterligere næring til plantesalget:

#Vær på mobilen!

Vi handler på nett som aldri før, for å slippe trengsel og smittefare, men også fordi vi endelig har skjønt hvor deilig det er å få varene hjem, uten en svettedråpe. Gjør som Mester Grønn, Felleskjøpet og Godvår.no og mange flere, og ha butikken din på mobilen. La kunden bestille selv, betale med Vipps på nett, og hente hos deg eller få varene hjem. Veldig digg å kunne bestille jordskokk-knoller rett i postkassa, eller få en nydelig heltebukett på døra.

#Pop-up-plante

For å unngå kø i butikken og senke kjøpsterskelen, disk opp med pop-up-utsalg med varer utenfor butikken. Stasjoner med planter og jord der kunden fikser alt selv. Eller utstyr ansatte med T-skorte med «Vipps-betaling her!». Vippsnummer skaffer du på 1-2-3, og hent gjerne QR-koden i VippsPortalen, så kommer kunden rett til din butikk, uten tasting og leting i Vipps.

#Berøringsfritt i kassa

Inne i butikken kan du ha Vipps-betaling, så slipper kunden tøtsje terminalen. Har du et kassasystem og terminaler som er klargjort for Vipps, tar det kort tid å få Vipps i butikken din; les om Vipps i kassa, eller Vipps i terminal for deg med Verifone. Det beste er å la kundene slippe å ta på ting og tang!

#Kurs med ekspertgartner

Hva med å tilby fjernundervisning og hyggekveld med gartneren? Snurr i gang Teams, Whereby eller Facebook, og ta med deg kundene på urtehage-kurs eller tomat-prat i gartneriet ditt. Kanskje du kan sende deltagerne en kasse urter til kurset? Gjør det enkelt å betale for moroa med Vipps på nett i forkant. Registrering kan skje helt uten friksjon med Vipps Logg inn.

#Skru på geolokasjon

Mange nordmenn er på opplevelsesjakt i nærområdene for tiden. Har du husket å skru på geolokasjon for din plantebutikk med Vippsnummer? La kundene finne deg i Vipps, så får du besøk av grønnfingrede gjester på let etter en urte til bobilen! Slik skur du på geolokasjon.

Vipps heier på supervekst på grønne varer gjennom sommeren!