Gave_web_artikkel2.png

Tips og triks til stressfri julehandel

I år bør du planlegge julehandelen godt, sjekk ut våre tips.

Årets julehandel blir annerledes - og ja, enda flere har sagt at de vil handle på nett for å unngå trengsel og stress. Skal du ut å gå, så må du passe på.

#Handle julegaver nå!

Handler du på nett, vær tidlig ute, slik at varene rekker frem før julaften. Mange pakker skal frem til jul, og det legger press fraktselskapene. Husk at mange nettbutikker stenger en uke før jul. Opplevelser kan du kjøpe til klokkene ringer julen inn. Aldri har det vært så enkelt å betale. I år tar nemlig dobbelt  så mange nettbutikker Vipps som betalingsmiddel. Selv om flere av disse kan levere varene raskt hjem, anbefaler vi å være tidlig ute slik at varene kommer frem før julaften.

Liker du å traske i handlegatene eller på kjøpesentrene, er det lurt å legge turen på mindre travle tidspunker, og velge berøringsfri betaling.

#Betal kontaktløst!

De aller fleste velger å betale kontaktløse med kort i butikken - og husk! Du kan tippe kortet på alle kjøp, uansett beløp. Hvis du må trykke "OK" eller pin-kode, bruk enden av kortet, en penn eller lignende, så slipper du ta på terminalen. Mange butikker tilbyr også betaling med Vipps og da slipper du ta på noe annet enn din egen mobil.

#Unngå trengsel når du handler i butikken

I år er det spesielt viktig å unngå trengsel og lange køer i butikkene. Da lønner det seg å fordele julehandelen godt på mindre travle tidspunkter, og gjennom hele november og desember. Det er færrest folk i butikkene på søndager og tirsdager, og flest på fredager og lørdager. Mellom 22.00 og 09.00 handles det minst, og mellom 09.00 – 15.00 handles det mest. Uken før julaften, og spesielt 21.-23. desember, er veldig travle og mye folk i butikkene. Uken før jul har gjennomsnittlig over 30 prosent flere korttransaksjoner enn i en normaluke. 

#Handle lokalt

Ved å handle i norske nettbutikker støtter du også opp om norsk varehandel i en utfordrende tid. I  tillegg vil kortere transport og forsendelser gi mindre avtrykk på miljøet. Tilbudet i norske nettbutikker er stort og variert. Mange tilbyr rask levering hjem på døren, og ikke minst enkel betaling. 

#Vipps en julegave!

Nå er det mer stas med gaver i Vipps. Lekkert innpakningspapir for enhver smak, dryss av konfetti og julehilsen på kjøpet. Legg inn gaven nå, så blir det ikke glemt.