.

.

Slik fungerer det

Slik starter du en innsamlingskampanje

Mange lag og foreninger samler sine aktiviteter og kommunikasjon i en Spond-gruppe. Nå kan de også samle inn penger på samme sted. Selve innsamlingskampanjene skjer i den enkelte gruppa, og involverer medlemmene, deres familie og venner. Med få tastetrykk kan gruppeadministratorene velge:

 • Hvem i gruppen som skal delta
 • Når kampanjen skal starte. Alle kampanjer varer i 7 dager
 • Kampanjens innsamlingsmål, f.eks 30 lodd pr medlem
 • Hvor pengene skal utbetales og hvem som er kontaktperson
 • Ulike temaer på skrapeloddene og bestemme navn på kampanjen og formålet man samler inn penger til

Hvert medlem blir varslet om kampanjen i Spond appen og får tildelt sin egen personlig side som de kan dele med familie og venner. Premiene er av en slik art at loddsalget kan gjennomføres som en konkurranse utenfor lotteriloven.

spond vipps

Tips for å lykkes

For at innsamlingskampanjen skal ha en effekt, må deltakerne dele kampanjen med familie og venner. Fordelen med en digital dugnad er at du enkelt kan selge lodd til en tante eller onkel som bor et annet sted i landet.

Tips til hvordan få mest mulig ut av kampanjen:

 1. Slik fungerer loddene: Kjøpere vinner en premie om de skraper frem tre like symboler. Vinneren kan velge mellom en rekke spennende premier som blir levert innen 14 virkedager.
 2. Del den personlige siden så bredt som mulig på både sosiale medier som Facebook og på direktemeldinger som SMS, Messenger, e-post og WhatsApp. Lenken bør distribueres via flere kanaler for å nå flest mulig.
 3. Tips gruppen om at dette er en digital innsamlingskampanje, så familie, venner og bekjente fra hele landet kan bidra og dele lenken videre.
 4. Inkluder en personlig melding når du deler lenken om hvorfor gruppen din samler inn penger.
 5. Et bra profilbilde motiverer familie og venner til å gi et bidrag.
 6. Kommuniser tydelig til gruppen hva som er formålet med innsamlingskampanjen, så de er motiverte til å selge. Minn de på at dette er et bidrag til f.eks. at alle får dratt og hatt det gøy på en cup, kjøpt nye treningsgensere eller instrumenter.

Lykke til med salget!

spond logo.png

Les mer og last ned

Du kan lese mer om Spond innsamlingskampanjer her.

Spond er et gratis verktøy som hjelper foreninger og idrettslag å holde styr på hverdagen. I en enkel app foregår all kommunikasjon mellom lagleder, trener, medlemmer og foreldre på ett sted! Her kan lag og grupper invitere til trening, kamper, dele bilder og starte gruppesamtaler. Spond har 900 000 aktive brukere, og appen er lansert i mer enn femten land.

Last ned Spond-appen for Android eller iOS