.

.

Lanserer digital dugnadstjeneste for lag og foreninger

Nå kan du selge digitale skrapelodd i Spond.

Spond og Vipps gir nå lag og foreninger muligheten til å samle inn ekstra penger i lagkassa gjennom salg av digitale skrapelodd. Enklere og mer korona-vennlig enn fysiske salgsdugnader, for å ikke glemme færre garasjer fulle av dopapir.

Dugnad fra sofaen

Idrettsslag, korps, speidergrupper og andre foreninger trenger støtte for å holde tilbudet i gang, og siden mars har inntektsmulighetene blitt kraftig redusert av pandemien.

Vi vet at det er mange lagledere, foreldre og klubber som opplever store utfordringer med finansiering av den lokale breddeidretten eller foreningsarbeidet. Derfor måtte vi tenke nytt og har utviklet en innsamlingskampanje som kan gjennomføres fra sofaen, sier fungerende CEO i Spond, Trine Fjellberg Falnes.

Samlet inn 50.000 kroner

På oppfordring fra brukerne har Spond skapt en tjeneste som skal hjelpe lag og foreninger med midler til å gjennomføre aktiviteter og dekke andre essensielle kostnader. Resultatet er en forenklet, digital salgsdugnad, hvor Vipps bidrar inn som en aktiv og sentral samarbeidspartner.

For å forenkle hele prosessen med betaling er vi veldig glade for å få med oss Vipps, sier Falnes.

Over sommeren har en rekke klubber og lag fått teste ut tjenesten, og de første lagene fikk inn opp mot 50.000 kroner.

Spond forenkler foreningsarbeid på en super måte. Vipps heier på frivilligheten, og vi håper betaling med Vipps kan bidra til at Spond lykkes med digital innsamling. Vippsing fra sofaen er trygt og veldig effektivt når loddsalg og salgsdugnader ikke lenger er et alternativ. Nå håper vi slunkne lagkasser fylles opp landet rundt, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps.

Sånn starter du en innsamlingskampanje

Mange lag og foreninger samler sine aktiviteter og kommunikasjon i en Spond-gruppe. Nå kan de også samle inn penger på samme sted. Selve innsamlingskampanjene skjer i den enkelte gruppe og involverer medlemmene, deres familie og venner. Med få tastetrykk kan gruppeadministratorene velge:

Hvem i gruppen som skal delta
Når kampanjen skal starte. Alle kampanjer varer i 7 dager
Kampanjens innsamlingsmål, f.eks 30 lodd pr medlem
Hvor pengene skal utbetales og hvem som er kontaktperson
Ulike temaer på skrapeloddene og bestemme navn på kampanjen og formålet man samler inn penger til

Hvert medlem blir varslet om kampanjen i Spond appen og får tildelt sin egen personlig side som de kan dele med familie og venner. Premiene er av en slik art at loddsalget kan gjennomføres som en konkurranse utenfor lotteriloven. Mange klubber og foreninger bruker også medlemssystemet Spond Club. Gjennom meldinger sendt ut fra klubben til klubbens trenere og frivillige, kan de være med å oppmuntre sine medlemmer til å gjennomføre digital dugnad gjennom sine grupper i Spond appen.

spond vipps

Tips for å lykkes

For at innsamlingskampanjen skal ha en effekt, må deltakerne dele kampanjen med familie og venner. Fordelen med en digital dugnad er at du enkelt kan selge lodd til en tante eller onkel som bor et annet sted i landet.

Tips til hvordan få mest mulig ut av kampanjen:

  1. Slik fungerer loddene: Kjøpere vinner en premie om de skraper frem tre like symboler. Vinneren kan velge mellom en rekke spennende premier som blir levert innen 14 virkedager.
  2. Del den personlige siden så bredt som mulig på både sosiale medier som Facebook og på direktemeldinger som SMS, Messenger, e-post og WhatsApp. Lenken bør distribueres via flere kanaler for å nå flest mulig.
  3. Tips gruppen om at dette er en digital innsamlingskampanje, så familie, venner og bekjente fra hele landet kan bidra og dele lenken videre.
  4. Inkluder en personlig melding når du deler lenken om hvorfor gruppen din samler inn penger.
  5. Et bra profilbilde motiverer familie og venner til å gi et bidrag.
  6. Kommuniser tydelig til gruppen hva som er formålet med innsamlingskampanjen, så de er motiverte til å selge. Minn de på at dette er et bidrag til f.eks. at alle får dratt og hatt det gøy på en cup, kjøpt nye treningsgensere eller instrumenter.

Lykke til med salget!

spond logo.png

Les mer og last ned

Du kan lese mer om Spond innsamlingskampanjer her.

Spond er et gratis verktøy som hjelper foreninger og idrettslag å holde styr på hverdagen. I en enkel app foregår all kommunikasjon mellom lagleder, trener, medlemmer og foreldre på ett sted! Her kan lag og grupper invitere til trening, kamper, dele bilder og starte gruppesamtaler. Spond har 900 000 aktive brukere, og appen er lansert i mer enn femten land.

Last ned Spond-appen for Android eller iOS