Sommerstudenter 2019 by Mats Ekern.png

Sommerstudenter leder an i Vipps’ nye bedriftssatsning

Sommerstudenter fikk i oppdrag å forenkle utvikleruniverset.

Vipps har fått tilbakemelding fra bedrifter om at API-ene ikke er enkle nok å ta i bruk. Løsningen blir et nytt utviklerunivers. Til dette arbeidet har Vipps ansatt studenter på sommerjobb til å lede an satsningen for å bedre brukeropplevelsen til bedriftene.

Det nye utvikleruniverset til Vipps vil gjøre det enklere for bedrifter å skaffe seg oversikt over hvilke API-er som kan brukes og hvordan. Tanken er at utviklere i bedriftene som ønsker å ta i bruk Vipps skal kunne gjøre dette så enkelt som mulig slik at de selv kan se hvordan Vipps kan optimaliseres for deres virksomhet. Vivi Thi Nguyen er en av totalt 12 studenter som leder an i dette arbeidet.

– For utviklere i bedrifter har det i enkelte tilfeller vært vanskelig å sette seg inn i prosessen. Dokumentasjonen er bra, men det kan være vanskelig å forstå hvordan alt henger sammen stegvis. Så det skal vi gjøre noe med. Det skal jo være kjempeenkelt å integrere med Vipps, sier Vivi.

Vivi Thi Nguyen (22): – Det skal jo være kjempeenkelt å integrere med Vipps.

Vivi Thi Nguyen by Mats Ekern.png

Utvikleren i sentrum

De 12 studentene som kommer fra NTNU Trondheim, NTNU Gjøvik, Westerdals, og UiO, har delt seg inn i tverrfaglige team med ulike fagkompetanser og gjennomført en rekke designsprints. Her har de fordelt to viktige oppgaver som skal være fundamentet i utvikleruniverset til Vipps.

– Det ene teamet lager en steg-for-steg-guide for hvordan betalingsprosessen fungerer, mens det andre teamet lager en guide og mer forståelig fremstilling av dokumentasjonen i Vipps. Målet er at så mange som mulig kan ta i bruk Vipps som betalingsløsning. Spesielt for utviklere i små og mellomstore bedrifter, sier Vivi.

Sommerjobb med stort ansvar

Produktansvarlig i Vipps, Elisabeth Barrie, er veldig spent på å se hva studentene får til i løpet av sommermånedene:

– Vipps lever av å forenkle folks hverdag. Det gjelder også bedrifter. For å gjøre det er vi avhengig av å samle nye kloke hoder som kan komplementere hverandre. Å ha muligheten til å samle et helt team som aldri har jobbet i Vipps før er en luksus, og vi er veldig fornøyd med de 12 studentene som er hos oss i dag. Vipps er i de tryggeste hender, forteller Barrie.

Felles for alle studentene er at de studerer noe innenfor teknologi og design. Aldersspennet er fra 21 til 27. Yngst av dem alle er, Simen Gangstad, han legger ikke skjul på at det er ekstra gøy å jobbe med en tjeneste som skal brukes av mange tusen bedrifter og kunder i fremtiden.

– Det er gøy å vite at det jeg jobber med nå kommer til å brukes av alle nye bedriftskunder som ønsker å bruke Vipps på nett. Jeg hadde noen forventninger før jeg startet her, men at vi skulle få så mye tillit og ansvar hadde jeg ikke trodd, sier Simen.

Mye innsikt og brukertesting

Studentene har jobbet hardt for å skaffe innsikt om hva slags problemer utviklerne har når de skal integrere Vipps, og har blant annet brukertestet prototyper på alt fra utviklere i start-ups, teknologistudenter og utviklere som har kommet innom Vipps sine lokaler.

– Potensielle brukere har gitt oss nyttige innspill og innsikt om hvordan ulike prototyper har fungert. Dette er en veldig spennende måte å arbeide på. Utvikleruniverset forandrer seg mye underveis, men vi er sikre på at vi lander på en løsning som gjør det befriende enkelt for utviklere å se hvordan Vipps kan tas i bruk for dem, avslutter Simen.

Simen Gangstad (21): – Jeg hadde noen forventninger før jeg startet her, men at vi skulle få så mye tillit og ansvar hadde jeg ikke trodd.

Simen Gangstad by Mats Ekern.png

BILDET ØVERST: Sommerstudentene som fikser brukeropplevelse for utviklere, øverst fra venstre Lasse, Lars Martin, Vivi, Simen, Ingrid, Evgenia. Foran fra venstre Elias, Oskar, Ida, Alice, Mats og André. Alle foto: Mats Ekern.