Nordisk betalingsutfordrer passerer 1 milliard transaksjoner

1080x1080_Norway_v3

Vipps MobilePay, det nye nordiske betalingsselskapet, har passert 1 milliard transaksjoner i Norge, Finland og Danmark i løpet av 2022.

20.12.2022

– For en utrolig, flott første milepæl! Én milliard transaksjoner så langt i år som felles selskap bringer oss helt i toppen blant betalingsløsninger i Norden. Det er flere grunner til at folk velger å betale med Vipps og MobilePay, men fellesnevneren er at vi forenkler hverdagen for folk og bedrifter, sier Vipps MobilePay-sjef Rune Garborg.

Vipps i Norge står for 430 millioner av transaksjoner så langt i år, mens MobilePay i Danmark og Finland står for 570 millioner av transaksjonene. Transaksjonene er blitt gjennomført i både fysiske butikker og nettbutikker samt vennebetalinger. I alle de tre landene er veksten sterkest innen e-handel.

– Det at tjenestene våre brukes så mye av dansker, finner og nordmenn at vi allerede har nådd en milliard transaksjoner, er en helt fantastisk førjulegave, sier Garborg.

I løpet av 2023 skal Vipps MobilePay bygge en felles teknoligisk plattform på tvers av hele Norden. Plattformen vil gjøre at vi etter hvert kan sende penger på tvers av Norge, Danmark og Finland.

– Vi har også som mål å få med oss Sverige. Norden er jo virkelig ikke komplett uten. Når og hvordan får vi komme tilbake til, men jeg håper det kan bli en jule- eller nyttårsgave til neste år, avslutter Garborg.