Ny Vipps-rekord til TV-aksjonen

Både TV-aksjonen og Vipps satte nye rekorder under årets TV-aksjon. Dette er veldig, veldig gledelig for Redd Barna, og deres arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt.

TV-aksjonen

23.10.2023
Flere rekorder ble slått under årets TV-aksjon. 273,7 millioner innsamlede kroner er totalrekord for verdens største innsamlingsaksjon. Men også Vipps slo sin tidligere rekord, med 126,7 millioner kroner som ble vippset og 495 642 betalinger. Den gamle rekorden var på 266,2 millioner kroner for aksjonen totalt, med 117 millioner kroner som ble vippset og 452 000 betalinger.

Skal hjelpe barn rammet av krig og konflikt
Årets TV-aksjon gikk til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. 450 millioner barn vokser opp i krigs- og konfliktområder, og det har aldri vært så mange barn på flukt i verden som i dag.

– Det er magisk å se hvordan hele Norge går sammen for å bidra til TV-aksjonen – verdens største dugnad. Jeg ønsker å takke alle som har bidratt, alle frivillige, bøssebærere, næringsliv og alle som har gitt. Sammen har vi bidratt til at barn kan få lære, leke og leve i fred, sier Nina Elisabeth Larsen, leder for TV-aksjonen.

TV-aksjonslederen minner alle om at det fortsatt er mulig å gi. Hvis du ikke fikk gitt i går og ønsker å bidra, er det mulig å vippse til 2133.

Flere rekorder for Vipps
126,7 millioner kroner er det høyeste som har kommet inn på Vipps i TV-aksjonen noen gang. I Vipps sin fylkesoversikt sto Oslo for det største snittbeløpet per Vipps-betaling på 285 kroner. Snittbeløpet i hele landet var 256 kroner, og Viken samlet inn mest penger via Vipps med over 27 millioner kroner.

– Dette er den viktigste dagen i året for oss i Vipps. Vi er mange som jobber opp mot denne dagen og stiller på jobb for å sørge for at det blir så enkelt som mulig å gi. Det at vi i år igjen setter nye rekorder er utrolig gledelig, og dette i en tid hvor folk har dårligere råd. Det sier mye om hvor rause nordmenn er og hvor sterkt TV-aksjonen står i Norge, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

---

Vipps-fakta for hele innsamlingsperioden, fra 2.sept til 22.okt

  • Totalsum: 126,7 millioner kroner
  • Antall betalinger: 495 642
  • Snittbeløpet per Vipps-donasjon: 256 kroner
  • Fylke, størst snittbeløp: Oslo 285 kroner
  • Fylke, størst totalsum: Viken 27 millioner kroner

Bildetekst: I Vipps-lokalene var det mange ansatte som jobbet under TV-aksjonen og sørget for at det var veldig, veldig enkelt å gi.