Ny utviklerkonferanse i Vipps

devcon_0-50

Nylig samlet 120 utviklere fra Vipps MobilePay seg i Oslo for en hel dag med nørding og læring, da selskapet sparket i gang tidenes første DevCon.

11.12.2023
DevCon (kort for “Developer Conference”) er et arrangement som er utviklet av og for selskapets egne utviklere. Målet med konferansen er å skape en lavterskel-happening for å dele kunnskap, lidenskaper og ideer – alt som har med teknologi å gjøre. Eller som en av DevCon-arrangørene, systemutvikler Marte Austdal, formulerte det: "DevCon er en arena der vi utviklere kan være oss selv. Det vil si: Den mest nørdete versjonen av oss selv!"

I Vipps MobilePay jobber teamene på tvers av funksjoner ved at de får problemer å løse, ikke løsninger å stirre på. Det betyr blant annet at teamene har fullmakt til å levere produkter uten offisielle overleveringer.

– Hos oss er teamene selvstyrte, noe som gjenspeiles i vår teknologiske plattform. Her kan du som utvikler jobbe med C#, Kotlin, Swift, React, Python eller Go, og hvis du har lyst å lære noe nytt, er det fullt mulig å bytte team eller teknologi underveis, sier Austdal.

Hun mener at et arrangement som DevCon er viktig for å samle alle utviklerne og minne alle som deltar på felles mål og ikke minst egen lidenskap for teknologi.

– Å samarbeide, inspirere hverandre og anerkjenne mulighetene vi har i et selskap som strekker seg gjennom Norden og inn i Baltikum.

Tilbakemeldingene etter arrangementet var positive og samstemte. Konkret handlet feedbacken om at folk ble genuint inspirert og motivert, i tillegg til at de opplevde mye læring.

– Det er veldig inspirerende å høre at så mange kollegaer likte arrangementet. Og ja; selvsagt motiverer det oss til å gjøre neste DevCon enda mer strålende, avslutter Austdal.