Qrona_Vipps_600x300.png

NIF lanserer Qrona.nif.no med Vipps-innlogging

Registrér deltagere på idrettsarrangementer enkelt og riktig. Gratis er det også!

Norges idrettsforbund har i samarbeid med Vipps har laget Qrona.nif.no, en enkel og fullverdig registreringsløsning for alle idrettsarrangementer og treninger. Til nå har klubber og lag ført papirlister eller brukt eksisterende apper for å muliggjøre smittesporing, men det har ofte resultert i mangelfull informasjon og lite personvern.

Enkel registrering med Vipps

Publikummere og utøvere sjekker inn på et arrangement ved å skanne en arrangements-QR, enten fysisk på stedet eller via nettsiden. For å registrere seg kan man velge Logg inn med Vipps og dele kontaktinformasjonen som ligger i Vipps-appen med ett klikk. Det går raskt, og man slipper å bruke tid på å fylle ut navn og kontaktinformasjon. Arrangørene kan enkelt opprette arrangementer ved å logge seg inn på Qrona.nif.no med Vipps eller Idrettens ID.

Tips til deg som arrangerer:

Når du oppretter et arrangement kan det være lurt å velge plasseringen av arrangementet i kartet. Da er det mulig for deltakerne/publikum å søke det opp basert på plassering.
Print ut arket med QR-koden så er det enklere for deltakerne å registrere seg.
Det er ikke alle kameraer som kan lese QR-koder, bruk da QR-leseren som er tilgjengelig på qrona.nif.no, det er en lenke for Skann QR-kode før innlogging. Du trenger ikke andre apper for å lese QR-koden.
Registreringen på arrangementet gjøres i nettleseren på qrona.nif.no etter at innloggingen er ferdig. Det er viktig at brukerne fullfører registreringen på nettsiden - de er ikke ferdige før de får bekreftelsen om at "Dere er sjekket inn!"
Fra oversikten over dine arrangementer kan du gå til en liste med oversikt over de som er registrert på arrangementet. Listen oppdateres løpende, og er tilgjengelig fra person-ikonet på linjen med arrangementet. Du må legge telefonen horisontalt for å se dette alternativet på mobil.
Du kan kopiere dataene fra tabellen over de som er registrert og lime inn i Excel eller Word hvis du trenger å dele informasjonen med andre.
Som arrangør kan du alltid logg på http://qrona.nif.no/ og få oversikt over dine arrangementer og se alle deltakere. Dataene per arrangement oppbevares i 30 dager etter at arrangementet er avsluttet, deretter vil de slettes automatisk av personvernhensyn.

Slik funker det

Hva er Vipps Logg inn?

Logg inn med Vipps gir superenkel registrering og innlogging, og den kan brukes av alle over 15 år som har Vipps. Brukerne slipper å fylle ut kontaktdata, fordi dette allerede ligger lagret i appen og deles med nettstedet etter at brukeren har godkjent delingen. Det er mye enklere enn å gjøre registreringer og logge på med brukernavn og passord. Vipps Logg inn brukes blant annet av Posten, Storebrand, Rikstoto og Egmont.

Se også:

Mer om Vipps Logg inn

Les artikkel om Qrona.nif.no på idrettsforbundets side

Helsedirektoratets veiledning for smittevern og sporing innen idretten