Dyreparken_hero2.png

Lekende lett uten lommebok

I sommer blir det enda enklere å betale med Vipps i Dyreparken. Vi ble med småbarnsforeldrene Line (26) og Martin (27) da de vippset seg gjennom sin dag i parken.

– Det er jo veldig lettvint å bare betale med Vipps! Jo færre ting å tenke på, jo bedre, sier Line Langnes Gundersen.

Sammen med samboeren Martin Holar og barna Lucas (4 år) og Isabelle (1,5 år) har hun tatt turen til Dyreparken. Lommeboken har de lagt igjen hjemme, og det med god grunn. I sommer lanserer nemlig Vipps en ny og innovativ løsning der brukere enkelt betaler for billetter, is og sjøroverflagg ved hjelp av en unik QR-kode og mobilen. Dyreparkens allerede høye vipps-bruk vil fort nå nye rekorder når gjestene nå kan betale med Vipps i hele parken.

– Det er litt uvant å være helt uavhengig av kort og kontanter, men det er jo supert. Vi måtte faktisk snu på vei til Dyreparken, men det var fordi vi hadde glemt smokken til Isabelle – ikke lommeboka!, sier Line og ler.

Småbarnsfamilien fra Arendal sitt første stopp i parken er hos gepardene, verdens raskeste kattedyr. «Pus, pus!» roper Isabelle henrykt gjennom gjerdet, mens Lucas er minst like opptatt av å studere gullfiskene i dammen under gangbroen. I suvenirbutikken like ved bugner det av kosedyr og dyriske effekter, og Lucas velger seg en løvesekk som sin faste følgesvenn videre.

– Dyreparken er jo et av sommerens store høydepunkter, så i dag kommer vi nok til å være litt rause med vipps-bruken, sier Martin.

Dyreparken lek.png

Vipps + Dyreparken = sant!

Fra i sommer av kan du betale med Vipps i hele Dyreparken.

I sommer lanserer Vipps et helt nytt produkt i Dyreparken som gjør at du kan betale med Vipps i kassen uten å oppgi mobilnummer. Kassene utstyres med en skjerm, hvor hvert salg vil generere en unik QR-kode som kunden scanner og betaler med.

Man kan fortsatt betale med Vipps gjennom Dyreparkens app eller betale med Vipps på diverse automater rundt omkring i Dyreparken.

Etter å ha kjørt minitog og kost med geiter og vietnamesisk hengebuksvin på Barnas seter, er familien klar for lunsj. På Soko mat ved Savannen serveres burgere i alle slags varianter, og Line bestiller enkelt gjennom Dyreparkens app og betaler med Vipps.

– Jeg er imponert over hvor sømløst alt er. Det er også fint å slippe å stå i lange betalingskøer, sier Line og lar Isabelle få leke litt med telefonen mens de venter på maten.
Paret er, i likhet med rundt 4 millioner nordmenn, rutinerte Vippsbrukere.

– Vi bruker jo Vipps til alt! oppsummerer Martin.
De har brukt Vipps også i Dyreparken tidligere, og synes det er positivt at betalingsmulighetene har blitt enda flere. Nytt i år er betalingsskjermene der brukeren skanner en QR-kode og betaler med Vipps, og betalingsautomatene der en kan betale for småvarer med Vipps. I tillegg kan man bruke den «gode gammeldagse» løsningen ved å betale med Vipps gjennom Dyreparken-appen.

Dyreparken lek2.png
SOKO MAT: Maten bestiller Line enkelt gjennom Dyreparkens app og betaler med Vipps.

Mens Isabelle tar seg en lur i vogna, går turen til båtbasaren. Lucas har store planer om å vinne den aller største sjokoladepremien.

– Tanten min vant en sånn i fjor, sier han entusiastisk.

Da er det bare for pappa å finne frem mobilen for å kjøpe lodd. En del tastetrykk etterpå viser det seg at vinnerlykken lot vente på seg. Fireåringen setter kursen mot en annen tivolibod der han vinner opptil flere fargerike kosedyr. I kiosken venter nok en godsak han har gledet seg til, nemlig sukkerspinn.

– Mmmmm! Lyder det fra bak den store rosa dotten som skjuler hele fjeset til en storfornøyd gutt.
Isabelle har våknet fra den lille hvilen, hun værer muligens alle inntrykkene dagen har å by på og vil ikke gå glipp av noe. Sukkerspinnet vil imidlertid Lucas ha for seg selv, og etter å ha fått en liten smaksprøve slår lillesøster seg til ro med Kuli og pommes frittes.

Dyreparken gull2.png
ENKELT: – Utviklingen går fort, og det er vi glade for! For travle småbarnsforeldre som oss er enkle og smarte løsninger gull verdt, sier Line.

Sommerdagen er enda ung, og barna har fortsatt mange opplevelser vente i Norges største familieattraksjon. Lucas har planer om å besøke ulvene, danse til konsert på Kutoppen og se på når løvene får mat. Isabelle finner glede i alt fra å jage en sommerfugl til å dytte sin egen vogn (mer eller mindre) fritt omkring. For foreldrene er det aller beste å se entusiasmen og fryden i de små barneøynene.

– Det er gøy å se at våre barn får den samme gleden vi selv hadde som barn i Dyreparken, sier Line.

Både hun og Martin har gode barndomsminner herfra.

– Selv om mye er likt her i parken, har heldigvis noe endret seg siden vi var barn. Vi som foreldregenerasjon får nok en ekstra god kundeopplevelse her, for eksempel gjennom sømløse teknologiske løsninger som Vipps-betaling, sier paret.