Mangfold.png

Kort og godt om 2021

2021 ble det første og forhåpentligvis siste hele året (bank i bordet!) - som pandemien fikk prege hverdagen vår. Både mennesker og bedrifter lærte kjapt at det var vanskelig å planlegge langt fram i tid. Det føltes som at det eneste sikre i 2021 var at det alltid lurte en midlertidig nedstengning rett rundt hjørnet som snudde opp-ned på lagte planer.

Samtidig lærte vi noe viktig av de mange taktskiftene gjennom året. Nemlig at uansett hvilke betalingsbehov vippsere og bedrifter kjenner på, så er løsningen kun noen tastetrykk unna. Transaksjoner er for folk flest ganske kjedelig, så da må det være veldig, veldig enkelt!

Vi våger å påstå at det er forenklingen som er årsaken til at både antallet restauranter med Vipps og den totale netthandelsveksten doblet seg i løpet av 2021. I tillegg til at det ble en fenomenal vekst for både antall transaksjoner og kroner som ble vippset.

Ikke misforstå: Vi ønsker den deilige forutsigbare hverdagen like velkommen tilbake som alle andre. Og hvis vi ser bort fra en litt seig virus-start på 2022, så føles det faktisk som om vi er på riktig vei.

Helt uavhengig av hvor gode krystallkule-egenskapene våre viser seg å være, så gleder vi oss til å fortsette å gjøre det vi elsker, nemlig å forenkle hverdagen til folk og bedrifter ved å tilby enkle og trygge betalingsløsninger.

Girl with phone.png

Vippsing mellom personer

335.000 nye vippsere i 2021 – 45.000 av dem er 70 år eller eldre
4,1 millioner brukere totalt
97,5 % av brukerne er aktive hver måned
20 % vekst i transaksjoner
22 % vekst i volum
15 % vekst i antall nye vippsere som har bedt om penger.
34 % vekst i antall ganger noen har bedt om penger. Noe som betyr at hvis du først har bedt om penger én gang, gjør du det trolig igjen. Herlig!
2,05 millioner pengegaver sendt i 2021.
98 % vekst i antall pengegaver som er sendt. Gavmild gjeng!

Shiny.png

Restauranter

Den sterke veksten fortsetter med antall serveringssteder som tilbyr Vipps. Ved utgangen av 2021 hadde 1300 serveringssteder Vipps som betalingsalternativ, en dobling i løpet av året, mot bare 100 serveringssteder i januar 2020. Skål!

Vipps Confirm.png

Nettbetaling

Netthandelen fortsetter å vokse, og Vipps blir stadig oftere brukt som betalingsform ved netthandel.

94 % vekst innen netthandel.
70 % vekst i antall nettbutikker som tilbyr Vipps.
Mer enn 2,3 millioner unike brukere per måned.
Hver bruker gjør i snitt hver mer enn fire transaksjoner i måneden.
3 millioner nordmenn brukte Vipps på nett i 2021. Toppers!

Vipps QR.png

QRaftig vekst

Bruken av QR-koder økte kraftig i 2021, med en vekst på 187 prosent. QR-koder benyttes både i nye betalingssituasjoner og som enkel registrering for eksempel i forbindelse med smittesporing. Men akkurat den bruken av QR-koder håper vi det aldri blir behov for igjen...

17th of may band 3.png

Vippsnummer

Over 13.000 flere lag, foreninger, virksomheter og bedrifter skaffet seg Vippsnummer i 2021.
Det var 26 % vekst i antall transaksjoner til Vippsnummer.

Woman tapping phone.png

Vipps Logg inn

Ca. 2.200.000 brukere logget inn med Vipps.
Antall innlogginger økte med 260 %. Bedre å være inne enn ute, si!

Vipps Regninger.png

Betale regninger i Vipps

660.000 nordmenn betalte regninger i Vipps i snitt hver måned, opp 11 %.
205.000 fakturaer skannet med Vipps regningsskanner i snitt hver måned. Det er opp 18 %, og masse, masse tid spart på å tyde altfor lange og kronglete KID-koder.

Jumping Man.png

Faste betalinger

Litt masete å jevnlig logge seg inn på en brukerkonto for å betale for månedskort på toget, strømming av musikk eller tv-serier, støtte til veldedighet eller et ekstra lagerrom? Det synes vi også! Derfor lanserte vi faste betalinger for Vipps-abonnement på nyåret i 2020.

Om vippsere året etter sa “ja takk!” til tjenesten? Bedøm selv! ⬇️⬇️
270 % vekst i antall brukersteder
760 % vekst i antall transaksjoner