Helsetjenester på nett: registrer koronamistanke

Helsemyndighetene oppfordrer oss til å melde fra om symptomer på koronasmitte på helsenorge.no. Vi har også laget en guide til helsetjenester på nett for legebesøk og hjemlevering av reseptvarer.

hero_placeholder_2.jpg

Hoste, feber, pustebesvær? Meld fra på helsenorge.no!

Bli med å kartlegge smitten i samfunnet

Norske helsemyndigheter ber folk som har symptomer på koronasmitte melde fra på helsenorge.no. Håpet er at dette kan gi et bedre bilde av hvor mange som kan være syke med koronavirus i Norge.

Du oppfordres til å fylle inn skjemaet hvis du har hatt symptomer på koronavirus (hoste, pustebesvær, feber) de siste syv dagene. Du kan melde fra på vegne av deg selv, for barn under 16 år eller for en som har gitt deg fullmakt via helsenorge.no.

Logg deg inn med BankID på helsenorge.no: https://helsenorge.no/koronavirus/koronasmitte.

Dataene vil gi myndighetene og Folkehelseinstituttet en bedre oversikt over utbredelsen av koronasmitten i samfunnet og dermed bidra til håndteringen av utbruddet fremover. Innmelding av sykdom er frivillig, og det vil ikke være mulig å gjenkjenne enkeltpersoner i publisert statistikk eller forskning.

I tillegg ønsker Oslo Universitetssykehus å forske på hvordan smitte skjer. Sett av noen minutter til å rapportere her.

Få raskere prøvesvar

Har du testet deg for korona, så kan du logge deg på helsenorge.no for å sjekke svaret: https://helsenorge.no/om-min-helse/provesvar

Føler du deg uggen? Her er en guide til helsetjenester du kan fikse hjemmefra:

helse_cover_1920_1000.jpg

En guide til helsetjenester på nett

Med koronasmitte i samfunnet et det jo fantastisk at vi kan løse det meste på nett; bestille og fornye resepter, snakke med legen over video på mobil eller PC, og ikke minst, ordne hjemlevering av medisiner og apotekvarer på døren eller i postkassen. Da blir det mindre smitte i køen på apotek og legekontor, og mindre risiko for å smitte de som holder fortet i helsetjeneste og apotek.

Besøk legen på nett

Nesten alle legekontorer har digitale løsninger som erstatter fysiske besøk, enten ved å logge deg inn på Helsenorge.no, eller via andre systemer legene benytter, som video, e-post, sms og telefon. Det er utviklet en base med alles resepter og journaler i Norge, noe som betyr at leger og apotek har informasjonen de trenger for å hjelpe hver og en av oss på en god måte.

Er det kø på ditt faste legekontor, finnes det mange leger i det private som kan kontaktes via apper og hjemmesider. På Kry, Eyr, Besøklegen.no og Hjemmelegene.no logger du deg på med BankID, bestiller en time, og så tar legen kontakt via video eller chat. De private nettlegene kan gjøre det samme som fastlegen din; stille diagnose og lage eller fornye resepter.

Forny resepter på nett

Mange har lidelser og sykdommer som krever tilgang på medisiner jevnlig. Fornyelse av resepter kan gjøres på nett hos de fleste legekontorer, uten å oppsøke legen. Ofte er det et enkelt skjema som fylles inn på legekontorets hjemmeside eller via SMS. Trenger du fornye en resept, kan du sjekke reseptene dine på helsenorge.no på Mine resepter før du bestiller. Private legekontor og nettleger kan også fornye resepten din.

Bestill reseptvarer med hjemlevering

For å beskytte apotekansatte og andre, bør alle som kan bestille medisiner på nett. Apotekvarer kan ofte leveres hjem på døren eller i postkassen, også reseptvarer.

Du trenger ikke benytte ditt faste apotek, men kan velge blant alle apotek og utsalgssteder for medisiner som er godkjent av helsemyndighetene:

Godkjente apotek og nettapotek:

Godkjente apotek

Godkjente nettapotek og andre utsalgssteder

Føler du deg litt forkjølet?

Hvis du eller noen i hjemmet er forkjølet eller mistenker koronasmitte, skal dere holde dere mest mulig hjemme. Ikke oppsøk legen fysisk, men ta kontakt med helsevesenet på telefon, video eller sms hvis dere trenger råd eller medisiner. Meld også fra til helsemyndighetene (FHI) via helsenorge.no: https://helsenorge.no/koronavirus/koronasmitte

Sitter du karantene eller isolasjon, er saken klar; ikke gå ut!

Les om symptomer og tiltak på helsenorge.no

Se anbefalingene fra Folkehelseinstituttet (FHI)

Spørsmål om BankID?

Trenger du hjelp med BankID for å logge inn på Helsenorge.no eller apotek, ta kontakt med banken din.

BID_Bedrift_problem_960x830.jpg