Grensen for tæpping uten PIN-kode økes til 500,-

Etter stor etterspørsel fra kunder og butikker, har vi økt grensen for kontaktløs betaling uten PIN-kode til 500 kroner.

Så da kan du tæppe i vei og slippe å taste PIN-kode på enda flere kjøp enn før. Nå håper vi flere vil tæppe kortet i butikken!

Begrenser smitte

Endringen blir tilgjengelig når terminalene er oppdatert. Grunnen til at vi hever grensen på transaksjoner fra 400 til 500 kroner er for å prøve å hindre unødvendig smitte gjennom kortterminalene, nå som mange handler i butikker både for seg selv og andre. 

Kontaktløs betaling reduserer antall berøringspunkter under en betaling, fordi færre må taste PIN-kode eller stikke kortet i terminalen. Mange butikker i landet har oppfordret folk til å tæppe kortet, noe vi synes er et supert tiltak.

Vi tror at alle monner drar i denne ekstraordinære situasjonen, og håper så mange som mulig vil benytte seg av kontaktløs betaling for egen og andres helse. Dette er også for å skjerme hverdagsheltene som tropper opp på jobb i dagligvarebutikkene og apotek hver dag, og trosser smittefaren. La oss sammen verne om hverandre så godt det går og benytte oss av de små tiltakene som kan redusere smitten.

Men hvorfor akkurat 500, lurer du kanskje? Om lag ni av ti betalinger er under 500 kroner, og dermed vil nok mange som handler slippe å taste PIN-kode ved at grensen heves. På grunn av lovreguleringer, og for å gjøre betalingsmåten så trygg, enkel og risikofri som mulig for kortholdere, brukersteder og banker, er det satt en grense på 500 kroner.

Flere tiltak i butikk

Flere butikker og kjeder har også kommet med andre oppfordringer til kunder for å minimere smitten i butikk. Dette applauderer vi!

Butikkansatte ber alle som handler i butikkene deres om å holde en meters avstand til de andre i butikken, vaske hender før og etter handleturen og ikke handle mer enn normalt. (Les: Slutt å hamstre dopapir, det er mer enn nok til alle!) 

Ut over dette ønsker de at du ikke tar på varer du ikke skal kjøpe og informerer om at de jevnlig vasker kortterminaler, håndtak og lignende som kunder ofte er i kontakt med. 

Både dette og kontaktløs betaling er små bidrag til at hverdagshelter på begge sidene av kassen holder seg friske og ikke smitter andre. Hvis alle bidrar litt, kommer vi langt!

bax_tappeplakat_1.png

Trenger du plakat?

Vis kundene dine at de slipper taste PIN-kode på beløp under 500 kroner.
Her kan du som driver butikk laste ned og printe ut ny plakat.

bax_tappe_1.png

Tæpp når du handler i butikk, så hindrer du smittespredning.