takeaway_1680x1870_vipps_no@2x.png

God jul med Vipps - tips til butikkene

Mye tyder på at julehandelen starter tidligere enn noen gang i år. Nedstengning og avstandskrav gjør at alle må tenke kreativt på levering og salgskanaler. Her er våre beste stalltips.

Først av alt; Vipps 🧡 heier på hele butikk-Norge denne julen. Berøringsfrie betalingsalternativer på nett er det aller beste, men også betaling med mobilen i butikk er med på å gjøre handelen tryggere for kundene dine. Vår viktigste oppfordring er å start julen nå! I år blir det mer handel på nett enn noen gang, og har du en fysisk butikk, sørg for å tenke kreativt og nytt for å unngå kø og trengsel. Her er våre tips til en koronavennlig julehandel: 😷

#Sats digitalt! Pimp opp nettbutikken! 🎄

I år du ha nettbutikken i orden, for netthandel er koronatidens store vinner. Nå er det bare tiden og veien for å gjøre nettbutikken juleklar. 😅 I tillegg bør du selge i alle kanalene du har: facebook, instagram, youtube, på telefon og e-post. Håndter bestillingene raskt ved å ta betalt med Vipps og få varene avgårde! Annonsering funker enda bedre med Vipps Hurtigkasse. Kanskje du også kan tilby shoppinghjelp på video?

Stalltips: Ikke mist kundene ved registrering på nettsiden. La dem registrere seg og betale i ett smekk med Vipps - og vis deretter tydelig at du tar Vipps.

#Tilby hjemlevering og smarte hentepunkter 🚚 🛍️

Mange kunder handler fortsatt i siste liten. Vaner er vonde å vende. Oppfordre til å bestille gaven rett hjem til mottakeren, ferdig innpakket med lapp - en ekstraservice før en annerledes jul. Vis at du tilbyr alternative leveringsmåter de siste 14 dagene når trengselen øker og postgangen blir lengre. Har du ikke nettbutikk, skaff deg Vippsnummer for å ta betalt med Vipps ved levering.

Stalltips: Mangler du parkeringsplass foran butikken, eller savner du et pick-up-point? Avtal med butikker som har lite juletrafikk og gode parkeringsmuligheter at kundene dine kan hente gavene der, så slipper de veien innom posten eller trengsel i sentrum (kiosken, pølsebua, bensinstasjonen..)

#Vindusshopping og vareplukker 👟👟👟

Har du butikk i sentrumsgata? Kanskje du ikke har plass til alle kundene inne? Ta i bruk utsiden av butikken også! Vinduet kan gjøres om til en "vending machine", et salgsvindu ja, der hver vare i hylla har en QR som kunden skanner og betaler i Vipps. Kunden kan få varen utlevert på gaten med det samme, eller få den sendt hjem til seg. Sett opp ute-boder med topp-10-julegaver, betjent eller ubetjent. La kunden betale med Vipps ved å skanne QR-en til ditt Vippsnummer (få tilsendt klistremerke nå ved å logge inn på VippsPortalen.) Kondomeriet tester også handel med Vipps på nett-betaling med QR-skanning fra plakater og boards.

Stalltips: Ansett et par ungdommer for å utvide butikken og salget!


#Pakk inn tjenester og opplevelser 💝

Ikke alle pakker trenger å være myke eller harde. Det kan være alt fra nettbaserte tjenester til middager, konserter og andre opplevelser. Her er det et stort rom for kreativitet for dere som selger opplevelser. Har du arrangementer og eventer, bruk Vipps til å registrere gjestene på en enkel og ryddig måte.

Stalltips: Alt kan pakkes inn, også drømmer og opplevelser.

Fakta om julehandelen 2020

  • Åtte av ti nordmenn vil handle like mye eller mer på nett fremover.
  • 40 prosent foretrekker å få varene levert hjem på døren, over 20 prosent foretrekker postkontoret eller i butikken, mens 16 prosent foretrekker å plukke opp varene på hentested.

Kilde: YouGov for Vipps