Gå for barn i krig og konflikt – bli bøssebærer på søndag

På søndag er det tid for en av våre viktigste tradisjoner her i Norge, nemlig TV-aksjonen. I år går aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Målet er å gi over 100 000 barn som i dag er rammet av krig, mulighet til å leke, lære og leve i fred.

Image from iOS

18.10.2023
TV-aksjonen har vært en viktig høsttradisjon helt siden 1974, hvor hele Norge bidrar på ulike måter til viktige saker. Mye har endret seg siden 70-tallet, og nå er du ikke lenger nødt til å ha kontanter for å kunne gi. Men, på tross av at over 70 prosent av pengene som samles inn fra privatpersoner kommer via Vipps, er det fortsatt like viktig med bøssebærere.

– Bøssebærerne er svært viktig for oss. Det personlige møtet i døra minner folk på å gi, og er fortsatt den aktiviteten som gir mest penger fra privatpersoner. Vi trenger 100 000 bøssebærere for å dekke alle hjem i Norge. Mange har allerede meldt seg på årets viktigste søndagstur, men vi trenger at flere melder seg som bøssebærere, sier Nina Larsen leder for TV-aksjonen.

Vipps er hovedsamarbeidspartner med TV-aksjonen for andre år på rad, etter å ha vært synlig på bøssa siden 2017. Vipps-sjef Rune Garborg sier at det som ofte omtales som Norges største og viktigste dugnad, også er viktig for Vipps.

–Å være med på TV-aksjonen er det viktigste vi gjør i løpet av året. Vi skal sørge for at det blir så enkelt som mulig å gi, og vi forbereder oss godt på at det skal komme mye penger gjennom oss på søndag. Det er vanskelig å ikke bli berørt av barn som vokser opp i krig og konflikt, og jeg håper at givergleden i år er stor, sier Garborg.

Meld deg som bøssebærer her: https://www.tvaksjonen.no

Du kan allerede nå vippse til 2133 for å bidra til at barn får leke, lære og leve i fred.