camlilla_delbekk.jpg

Flyktninghjelpen og Vipps samarbeider for en bedre verden

Flyktninghjelpen er den første ideelle organisasjonen i Norge som kan tilby sine støttespillere betalingsalternativet Vipps Faste Betalinger.

– Denne nye ordningen vil ikke bare forenkle prosessen for de av våre givere som ønsker å bli faddere. Den vil også gi dem en bedre oversikt over faste innbetalinger, sier Camilla Delbekk i Flyktninghjelpen.

Hun forteller at samarbeidet med Vipps AS begynte sommeren 2019:

– Det har vært en fantastisk reise. Vi ønsker å takke teamet i Vipps for samarbeidet og det sterke engasjementet de har vist. Nå blir det enda enklere for folk å hjelpe mennesker på flukt, avslutter Delbekk.

Flyktninghjelpen hjelper folk i de mest sårbare områdene i verden. Under koronaepedemien fokuserer de på å skaffe flest mulig tilgang på vann og såpe, sammen med folkeopplysning om smittereduserende tiltak.

Gode giverløsninger

Innsamlingsrådet har lenge ønsket seg gode giverløsninger. Med Vipps Logg inn sammen med Faste betalinger, vil organisasjonene få den kontaktinformasjonen som behøves for å melde inn skattefradrag til myndighetene.

Siri Nodland i Innsamlingsrådet mener Vipps har truffet blink med Faste betalinger.

– I innsamlingsbransjen har vi lenge ønsket oss en Vipps-versjon som vi kan bruke i vår hverdag. Dette er en god start! Faste givere er en svært viktig del av norske organisasjoners økonomi og da er det avgjørende at det er lett å gi, sier Siri.

Innsamlingsrådet og organisasjonene jobber nå hardt for å holde aktivitetene og donasjonene i gang under koronakrisen, med avlysninger av arrangementer og bøsseaksjoner på ubestemt tid. Nettløsninger har blitt enda viktigere.

– I denne tiden med Korona har Vipps blitt et enkelt verktøy for å unngå smittesituasjoner, både for oss i innsamlingsbransjen og for alle andre. Vi opplever at Vipps kanskje er det enkleste verktøyet å bruke i dialog med giveren, sier Siri.

Flyktninghjelpen.png

Vann og såpe til alle

Flyktninghjelpen gjør det enkelt å gi til folk på flukt: https://www.flyktninghjelpen.no/

Les mer om: