Nordmenn feiret gjenåpning:

Kortbruken eksploderte i helgen

Antall korttransaksjoner på barer i Norge økte med 200 prosent sammenlignet med samme helg i fjor, og 15 prosent sammenlignet med 2019.

(28.09.2021) Jubelen sto i taket da Norge åpnet opp igjen lørdag 25. september. Tallene fra BankAxept og Vipps viser at vi feiret for fullt.

− Utelivet er tilbake, og tallene våre viser helt tydelig at mange har vært ute og feiret i helgen, sier kommersiell leder i Vipps, Vegar Heir.

Når restriksjonene nå er borte er det fritt frem for å gå tilbake til «gamle måter» å servere kundene på. Samtidig har mange vent seg til nye måter å betale på. QR-koder, som gjør at gjestene kan bestille mat og drikke enkelt selv, har blitt fast inventar mange steder, og er trolig kommet for å bli. Selv om det nå var åpent for å bestille rett i baren, var det fortsatt mange kjøp som ble gjennomført med QR også gjenåpningshelgen.

− Gjester får bestilt og betalt raskere, og serveringsstedet får høyere effektivitet. Den forenklingen er det mange som setter pris på, og dette tror vi er kommet for å bli, avslutter Vegar Heir.
vipps_graf-02_.jpg