EU-kommisjonen gir grønt lys for Vipps MobilePay

VIPPS_Rune_Claus_fusjon

- Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa, sier Vipps-sjef Rune Garborg (t.v.) og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg.

21.10.2022
Fusjonen mellom Vipps og MobilePay er godkjent av EU-kommisjonen. - Dette gir oss uendelige muligheter for forenkling i Norden, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

EU-kommisjonen har fredag 21. oktober gitt godkjennelse for fusjonen mellom Vipps og MobilePay. Det betyr at de to ledende digitale lommebøkene i Norge, Danmark og Finland blir slått sammen til én nordisk utfordrer i det internasjonale betalingsmarkedet. Det nye konsernet er forventet å bli en realitet fra 1. november 2022.

- Vipps og MobilePay har begge revolusjonert måten folk i Norge, Danmark og Finland sender og mottar penger på. Sammen blir vi en betydelig utfordrer blant de største lommebøkene i Europa, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

De to selskapene som nå slår seg sammen representerer til sammen nærmere 11 millioner forbrukere, 400.000 bedrifter, og brukes 900 millioner ganger i året.

Når fusjonen er gjennomført vil det nye konsernet ha over 650 ansatte på tvers av Finland, Danmark, Litauen og Norge.

- Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa. Sammenlignet med de globale gigantene er vi fortsatt små, men vi opplever at både folk, bedrifter og myndigheter heier på en trygg og sterk aktør i Norden, sier Garborg.

Mer forenkling

Netthandel tar en stadig større andel av handelen i alle de nordiske landene, og folk bruker mobilen til å betale oftere og oftere. Både Vipps og MobilePay vokser innen alle segmenter.

- Vi skal bygge ned de digitale barrierene mellom land her i nord. Når vi nå får slå oss sammen, er målet å forenkle betaling og handel i hele Norden. Det skal vi gjøre ved å tilby enkle betalingsløsninger på én, trygg digital plattform. Ambisjonen vår er å løse hverdagsknot overalt, og denne fusjonen gir oss uendelige muligheter for forenkling, sier Garborg.

Få endringer for brukere 

Den formelle sammenslåingen forventes å finne sted 1. november. Arbeidet med å skape én felles teknologiplattform vil derfor starte raskt. Første skritt vil bli å samle begge lommebøkene på Vipps’ digitale plattform, med lokale tilpasninger og merkevarer.

- Arbeidet med å bygge én felles plattform starter nå, så for forbrukerne og bedriftene som bruker våre tjenester, vil det bli små endringer med det første, men vi lover at Vipps MobilePay vil bruke våre nye muskler til å investere i enda bedre og enklere løsninger, sier Garborg.

Vipps-sjef Rune Garborg vil bli konsernsjef for det nye selskapet, og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg vil tre inn i konsernledelsen som leder for ny vekst. DNB-sjef Kjerstin Bråthen vil være styreleder.

Selskapet vil ha hovedkontor i Oslo og fire kontorer i Danmark, Finland og Litauen.

De norske bankene som står bak Vipps vil eie 72,2 prosent av det nye selskapet, og Danske Bank vil eie 27,8 prosent.