Enklere sommer for elbilister

Lad_med_Vipps.jpg

Etter to år med lange ladekøer langs norske veier i sommermånedene har det i år dukket opp en liten, oransje QR-kode som kan komme til å senke stressnivået hos landets elbilsjåfører.

30.6.2022
To av Norges største ladeselskaper, Eviny og Mer, begynte å samarbeide med Vipps i våres. Resultatet er at det på cirka 4000 ladeplugger nå er mulig å vippse for strøm med mobilen. Så langt er over 50 000 ladinger betalt med Vipps. 

-Med Vipps-løsningen trenger ikke sjåføren å være kunde hos ladeselskapet som eier ladestasjonen. Vedkommende bare skanner QR-koden, setter ladekabelen i bilen, betaler med Vipps og starter ladingen, sier idéaksellerator Steinar Bjørnerud i Vipps. 

Mindre stress – åpen for alle

Han forteller om en kraftig økning i antallet bilister som betaler for lading ved å skanne en QR-kode. Bjørnerud tror en viktig forklaring er at løsningen er tilgjengelig for de aller fleste, helt uavhengig av hvilke kundeforhold man måtte ha med ulike ladeselskaper.

SteinarB.jpg
Vipps-lading gjør at du slipper å huske på ladebrikke, kortmappe eller om ladeappen er oppdatert. Hvis et av målene med sommerferien din er å stresse ned litt, er det ingen tvil om at Vipps-lading gjør at du får mindre å tenke på. I tillegg til at du har flere alternativer for hvor du kan lade bilen din.

Venter mye sommertrafikk

Divisjonssjef Odd Olaf Askeland i Eviny forteller at Vipps var det naturlig valget da kundene begynte å etterspørre et drop-in-alternativ.  

- Sammen med Vipps har vi fått på plass en enkel brukeropplevelse med en betalingsløsning de aller fleste nordmenn kjenner godt. Så langt er 7 prosent av ladetransaksjonene våre betalt med Vipps, men andelen vil trolig øke i sommer, sier Askeland og legger til at du hos Eviny betaler samme pris uavhengig av om du er registrert kunde eller drop-in-kunde. 

Også Mer opplever en stor verdi med å kunne tilby Vipps-betaling på sine ladestasjoner.  

- Alle kan nå betale med Vipps på våre offentlig tilgjengelige ladestasjoner. Samarbeidet med Vipps har vært spennende og lærerikt. Begge har et genuint ønske om å levere den beste løsning for vår felles kunde, og da blir også brukeropplevelsen så bra som den er blitt. Per nå utgjør Vipps-betaling 10 % av alle ladinger på våre stasjoner, sier Malene Brøvig, Head of Public Charging i Mer. 

Pris på mobilskjerm

2022 ser ut til å bli året norsk ladebransje vippsifiseres. Foruten Mer og Eviny, forteller Bjørnerud at også flere av de andre store ladeselskapene arbeider med å rulle ut en Vipps-QR-løsning i løpet av neste halvår. 

- Når integrasjonsjobben er gjort, er det bare å klistre QR-kodene på ladepunktene. Det blir virkelig ikke enklere. Eksisterende kunder får flere betalingsalternativer og ikke-kunder blir potensielle dropin-kunder, sier Bjørnerud. 

På ett område skiller Vipps-betaling seg tydelig fra tradisjonell betaling. Med Vipps ser du nemlig på mobilskjermen hvor mye du betaler for tjenesten før du begynner å lade. Det er ikke mulig å gjøre når du bruker ladebrikke. 

- Alt Vipps gjør handler om å forenkle. Å vite hvor mye ladingen vil koste deg på forhånd gir brukeren en bedre oversikt og økt trygghet med tanke på egen økonomi, sier Bjørnerud.