Endelig skattefradrag med Vipps

Skattefradrag-Hero-2560x1200_1.png

En drøy uke etter at Vipps lanserte automatisk skattefradrag for pengegaver til organisasjoner har 150 av dem aktivert tjenesten for sine givere. - Dette er vinn-vinn for både organisasjoner og alle givere, sier Den Norske Kirke.

22.6.2022
Organisasjoner i Norge som kan tilby skattefradrag på pengegaver har savnet en enklere mulighet for dette i Vipps. Samtidig er det kjent at Ali og Kari Nordmann gjerne dropper å få skattefradrag hvis de må fylle ut milelange skjemaer for å få det.

Fra 500 til 25 000 kroner
Nå forenkler Vipps denne prosessen for begge parter. Organisasjonene kan nemlig aktivere automatisk skattefradrag når gaven gis i Vipps. For giver innebærer det ett trykk for å samtykke til deling av nødvendig informasjon.

- En giver kan få skattefradrag på pengegaver til utvalgte organisasjoner hvis gaven er fra 500 til 25 000 kroner og gis til samme organisasjon i løpet av et år. De utvalgte organisasjonene er de som står på Skatteetatens liste over godkjente organisasjoner, sier produktsjef Ingebjørg Øra i Vipps, og legger til at det allerede nærmer seg tusen Vipps-betalinger med skattefradrag.

Fremgangsmåten er veldig, veldig enkel. Organisasjonen aktiverer skattefradrag i VippsPortalen. Neste gang en giver ønsker å vippse en gave til organisasjonen, kan vedkommende aktivere skattefradrag ved å gi samtykke til at Vipps deler nødvendige opplysninger med organisasjonen. Enklere blir det ikke å få pengegavene ført på egen selvangivelse.

Økt datagrunnlag
Den Norske Kirke er en av organisasjonene som lar givere registrere skattefradrag med Vipps. Seniorrådgiver Tore Gullaksen er veldig fornøyd med tjenesten.

- Dette er vinn-vinn for både oss som organisasjon og alle givere. Vi slipper å bruke ressurser og tid på alt administrativt arbeid tilknyttet rapportering av skattefradrag til myndighetene. For brukerne blir givergleden deres et fratrekk på skatten, og det skjer helt automatisk.

Det er organisasjonene som rapporterer inn skattefradrag for giverne sine. Dette krever at giverne samtykker til å dele navn og fødselsnummer med organisasjonene.

- Dette er de eneste personlige dataene som en giver deler med organisasjonen den støtter. Foruten raskere rapportering, gir de delte dataene også organisasjonen mulighet til å kommunisere med brukeren på en enklere måte i etterkant ved samtykke, sier Øra.

Trykk her for mer informasjon om automatisk skattefradrag.

Bildetekst: Produktsjef Ingebjørg Øra i Vipps er godt fornøyd med at så mange organisasjoner allerede har aktivert skattefradrag for pengegaver. - I god Vipps-ånd forenkler tjenesten hverdagen til både organisasjoner og givere, sier Øra.