Vipps_Rune_Garborg_2021_1.jpg

16.08.2021

Vipps entret scenen i 2015 og ble raskt den største mobile lommeboken i Norge. Nå er vi 4 millioner glade vippsere. Nordmenn bruker Vipps over én million ganger hver dag. Det gjør lommeboken til den mest brukte i Europa, og Norge har den laveste bruken av kontanter i verden.

I tillegg til vennebetaling og oppgjør, kan man betale på nett, betale regninger, sende gaver, kjøpe mobilabonnement, logge inn på nettsider og abonnere på varer og tjenester med Vipps.

Sømløst med Vipps på nett

Stadig flere oppdager at Vipps kan ordne nettbetalingen på en sømløs måte, uten inntasting av kortinformasjon. Med mer enn 10.000 steder med Vipps på nett, er handel på nett det største vekstområdet til selskapet. I juli var omsetningsveksten på nettbetalinger på 100 prosent sammenlignet med juli i fjor.

Ifølge en YouGov-undersøkelse fra Vipps, er det bedre priser, tidsbesparelse og utvalg som gjør at folk foretrekker netthandel. Tre av ti oppga at de ville handle mer på nett fremover, mens fire av ti vil handle like mye.

- Det er fortsatt for vanskelig å handle i mange nettbutikker. Netthandel bør være noe alle får til – like lett som å vippse en venn, sier Garborg.

Vipps i tall:

  • 4 millioner vippsere
  • 3,4 millioner nordmenn har handlet med Vipps på nett
  • 1,8 millioner nordmenn har logget inn med Vipps på nettsider eller i app
  • 250.000 aktive abonnementsavtaler via Vipps
  • 45 millioner regninger er betalt i Vipps
  • Verbet «vippse/vipse» gir over 600.000 treff på Google