BankID_Gressklipper_2000x800.png

Digital avtale-signering populært under norgesferien

I løpet av juli ble 2500 digitale kontrakter signert i Postens nye signeringsløsning, fra fjelltopper og strender.

Juli ble en måned for handel og håndtering av diverse prosjekter, og ikke minst feriering her hjemme. Lokalisert på hytta, båten, en fjelltopp eller en strand, har folk signert kontrakter med BankID. Alt kan avtales, fra bestilling av bryllupsfotografer til kjøp av transportvogn til blakken.

Det er Posten som står bak tjenesten som et ledd i overgangen fra papir til digitale løsninger. Hvorfor lage papirkontrakter i 2020, når det enkleste og mest miljøvennlige er å signere digitalt?

Husleiekontrakter mest poppis

I tjenesten ligger det standardkontrakter fra Forbrukerrådet klare til å fylle ut ved husleie, bilsalg og båtsalg. I tillegg kan du legge inn dine egne kontrakter.

Den mest populære til nå er husleie, der eiere enkelt kan inngå kontrakt på en betryggende måte med nye leietakere. Det er kjekt å ha avtalt det viktigste før innflytting, og både utleier og leietaker kan være trygge på at partene ikke opererer med falske identiteter.

Kontrakter ved kjøp og utleie er også populært. Mange inngikk avtale om privat bilkjøp denne sommeren. Som forventet var det også stort trykk på salg og utleie av båt. Noen bedrifter har også fått nye kollegaer med digitale arbeidskontrakter. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan avtale.

Superenkelt å avtale ting

Elektronisk signering er superenkelt for alle som vil avtale smart og unngå tvister i etterkant. Du går inn på Postens signeringsløsning og laster opp egenlaget avtale, eller tar utgangspunkt i en standardavtale, og så sender du avtalen til signering. Den som skal signere får en e-post, leser og signerer deretter med BankID. Sekunder senere er avtalen er i boks, ferdig signert.

Avtaler inngått med BankID er juridisk bindende og både enklere og tryggere enn å lage et papirdokument som lett blir borte. Ikke minst kan du inngå avtale med personer som befinner seg langt unna. Alt kan fikses fra mobilen eller en annen dings som er koblet til internett. Når man avtaler detaljene på forhånd og signerer på hva som gjelder, blir det færre tvister i etterkant.

Slik avtaler du elektronisk

Gå til posten.no/signering

  1. Last opp avtalen du ønsker signert
  2. Invitér avtaleparten til å signere avtalen. Hver signatur koster 20 kroner og du betaler med Vipps.
  3. Dere signerer med BankID.
  4. Avtalen er klar! Den har gyldige signaturer og synlig stempel på at avtalen er signert.