Nå kommer også pengene inn på konto enda raskere. Straksbetaling er vennebetaling direkte fra bankkonto til bankkonto. Det er like enkelt som Vipps alltid har vært. Det eneste du behøver å gjøre er å legge til en bankkonto som betalingskilde. Vipps, så skjer betalingen på sekundet.

Bare velg kontoen du har registrert i Vipps som betalingskilde, så er alt klart. Når du skal vippse over penger spiller det ingen rolle hvilken bank du og den du vippser tilhører - superkjapt uansett;)

Du kan fortsatt velge

Du kan selv velge om du skal betale med konto eller kortet du har lagt inn i Vipps. Men velger du konto skjer betalingen på sekundet, og mottageren har pengene inne på konto med det samme. Du bruker fortsatt telefonnummeret til venner når du vippser over penger. Så lenge en konto er lagt til som betalingskilde, kommer penger inn på konto umiddelbart.

Da straksbetaling er øyeblikkelig fra konto, vil kontoen komme som standard betalingskilde når du skal vippse. Har du lagt inn flere kontoer som betalingskilder i Vipps, er det den du benyttet sist som blir standard betalingskilde for den neste vennebetalingen du gjennomfører. I Vipps kan du registrere opp til seks ulike betalingskilder, som kan være både kort og kontoer.

Slik gjør du det:

For eksisterende brukere over 18 år:

  1. Vipps sjekker om kontonummeret du har oppgitt som mottakskonto i Vipps er registrert i ditt navn i offisielle registre
  2. Dersom kontonummeret er registrert i ditt navn mottar du informasjon neste gang du åpner appen om at kontoen din er nå tilgjengelig som betalingskilde i Vipps
  3. Alt du trenger å gjøre er å trykke OK, og Vipps så er kontoen din tilgjengelig som betalingskilde i Vipps!

For nye brukere over 18 år:

  • Når du oppretter profil i Vipps må du registrere deg med et kontonummer hvor du kan motta penger
  • 10 dager eller 10 innlogginger etter profil blir opprettet, sjekker Vipps om dette kontonummeret er registrert i ditt navn

Er du under 18 år har du muligens ikke BankID ennå, og du blir derfor ikke automatisk innrullert med konto som betalingskilde. Hvis du har BankID kan du legge til konto som betalingskilde på denne måten: gå til «Profil» - «Betalingskilder» - «Legg til betalingskilde» - «Bankkonto» og verifisér deg med BankID i prosessen. Når en bruker fyller 18 år, vil du bli automatisk innrullert gjennom prosessen for eksisterende brukere slik det står beskrevet over.

Vipps, så har du Straksbetaling!